3 Ekim 2011 Pazartesi

Fenerbahçe Yine Kazandı

Evdeki hesap her zaman çarşıya uymuyor. Sezon başından beri ilk defa ideal kadrosuna yakın bir ekip ile sahaya çıkan Fenerbahçe sezonun flaş takımı İstanbul B.Ş.B karşısında koca bir 45 dakika evdeki hesabın çarşıya uymamasından dolayı üretkenlikten uzak bir görüntüdeydi.

Sezon başında yapılan transferler herkeste Gökhan Gönül'ün bu takımda artık sağ kanatta görev yapabileceği ve bu bölgede çok daha üretken olacağı fikrini doğurmuştu. Oysa Gökhan Gönül'ün boş alanı kullanmadaki hüneri boş alan yaratmadaki hünerinin çok çok üzerinde olması bu senaryonun pek de işleyemeyeceğini maçın ilk yarısında gösterdi. Bu kanattaki revizyon dolayısıyla eski görev bölgesinden ortaya kayan Mehmet Topuz da aynı verimliğiliği yeni bölgesinde sağlayamayınca işler arap saçına döndü sarı larcivertliler için.

Orta sahanın sağ tarafında taşların yerinden oynaması doğal olarak dizilişin diğer yerlerini de etkiledi. Öte yandan sezon başından beri Yobo-Bilica ikilisiyle savunmanın göbeğini kuran Fenerbahçe'de Bilica'nın yerine bu maçta görev alan Bekir maç içerisinde biraz sırıttı. Verdiği geri pasın gol olmaması sadece Volkan'ın kalecilik hünerine bağlanabilir. Eğer Bilica bu bölgede oynamayacaksa onu kesecek adam sadece sakatlıktan geri döndüğünde Serdar Kesimal olabilir.

İkinci yarıda ise oyun içerisinde yapılan değişiklikler dişilileri yerine oturttu diyebiliriz. İkinci yarının 20-25 dakikalık bölümünde Fenerbahçe istediği skoru almasını bildi. Son on dakikadaki konsantrasyon eksikliğini bir kenara koyarsak sadece o bölüme kadar oynanan oyunla maçı kopardılar.

Fenerbahçe açısından bu sezon en önemli kazanç Ziegler gibi gözüküyor. Stoch'un performansı tatmin edici, diğer yandan Emre'nin dönüşü sonrasında da Cristian önde oynamalı mı sorusunu Brezilyalı futbolcu ortaya koyduğu performansla gündeme getiriyor. Emre'nin arkada, Cristian'ın önde oynaması hem defansif hem de ofansif anlamda daha olumlu etkileyebilir takımı. Aykut Hoca bunu iyice düşünmeli derim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder