30 Eylül 2011 Cuma

Süper Lig: Neye Niyet Neye Kısmet

TFF kadınlar ve 16 yaş altı çocukların futbol maçlarını bedava izleyeceğini açıkladı sonunda. Buyrun lunaparka... Neresinden tutalım şimdi biz bu kararı. Yenilsen de Yensen de programında da tartışmıştık.

Bir kere 15-16 yaşındaki çocuk senden benden fanatik. Siz hiç o yaşlarda maçları nasıl bir ruh hali içerisinde izlediğinizi hatırlıyor musunuz? Diğer taraftan madem bir karar verdin bunun alt yaş sınırı olmaz mı? Millet 1-2 yaşında bebelerle maça geliyor. Bu çok mu sağlıklı? Hadi seyircisiz maçlara pozitif ayrımcılık yaparak - sonucu güzel oldu o ayrı - bu uygulamamnın bir provasını yaptınız tamam da siz değil misiniz milli maçlarda tiyatro seyircisi geliyor, basılan davetiyeler yüzünden tribüne futbol seyircisi profilinin dışında bir kitle geliyor ve gerekli destek sağlanamıyor diyen?

Peki hepsini anladım da bunun bir standardı olmaz mı? Her kulüp için farklı sayıda mı olur bu iş? Beşiktaş yeni açık tribünde 1000-1500 kişilik yer ayırırken, Fenerbahçe Fenerium Üst tribünden 531, Galatasaray Doğu tribününden 1940, Gaziantepspor kale arkasından 3375 kişilik yer ayırıyor. Mesela İBB de bu durumda pekala 50.000 kişilik yer ayırabilirdi.

Futboldaki şiddet stadyumun içerisinde belirli bir bölge ayrılarak mı giderilecek? Bir karar 3 kişi odaya kapanıp biz bir karar aldık diye verilmez ki... Koskoca TFF'nin altı aydır bu kriz ortamını yönetecek bir danışman ekibi yok ve bu yüzden saçmalayıp duruyorlar. İyi niyetliler bunu inkar edemem, ama sadece niyetle gemi yürümez ki...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder