28 Eylül 2011 Çarşamba

Maçın Yıldızı Sabri Ugan

Trabzonspor dün akşam 40 gün 40 gece oynasa gol atamazdı derler ya öyle bir oyun oynadı Lille karşısında. Burak Yılmaz'ın yokluğu zaten kısıtlı hale gelen hücum zenginliğini iyice içinden çıkılmaz bir hale getirmişti. Bu şartlar altında 1 puan oldukça önemli.

Sahada kabız bir oyun vardı, Lille de ilk yarıda Sow ile bulduğu gol sonrası oyunu iyice dar bir alana sıkıştırarak ani çıkışlarla gol aramaya yönelince Trabzonspor hiçbir şey üretemez hale geldi. Fransız takımının zaman zaman etkili bir şekilde gerçekleştirdiği hücum pres ve özellikle Colman'a neredeyse hiç top aldırmaması da Trabzonspor'un oyununu bozan etkenlerdi. Alazinho fizik olarak yeterlilik gösteremeyince bordo mavililerin iki top yapamadığı anlara çokça şahit olduk. Henrique bu takımın oyuncusu mu hala soru işaretleri var. Ne top tutabiliyor, ne adam geçebiliyor, ne de ileride oyunu kurabiliyor. Birkaç maçta 90 dakika izlediğim halde henüz karar veremedim. Halil Altıntop bence faydalı olacak bu takıma ama Trabzonspor defans ve orta sahası top yapamadığı için o kadar çok geriye gelmek zorunda kalıyor ki ofansif etkinliği azalıyor.

Defansif anlamda çok iyi olacak Trabzonspor ama hücum anlamında ciddi sorunları var ve nasıl giderecekleri konusunda emin olamıyorum. Herşeye rağmen 4 puanla grupta lider konumdalar. Ama eğer sadece Selçuk İnan bu takımda kalsaydı bile çok farklı yerlere gelebilirlerdi bu sezon hem içeride hem de dışarıda.

Maçtan son bir not da Sabri Ugan'ın sunumuna. 47 yaşındaki Lille teknik direktörü Rudi Garcia için genç ifadesini kullanan ve İlker Yasin'in "O zaman Chelsea'nin teknik direktörüne ne diyeceğiz" sorusuna 10 saniye durakladıktan sonra "çok genç" cevabını yapıştıran, Trabzonspor'un penaltı golünden sonra "Colman'ın mükemmel golüyle" anonsu yapan Sabri Ugan hiç şüphesiz sıkıcı futbol gecesinin en renkli ismiydi.

1 yorum: