4 Ekim 2010 Pazartesi

Kara Mamba

Fenerbahçeliler mutlu ama iki haftada alınan bol gollü galibiyetler için şimdilik temkinli konuşmak gerekiyor. Tabi ki Fenerbahçe açısından oyunda iyi olan yönler var ama bu takımın yeterli tempoya ulaştığı ve oyun planını geliştirdiği anlamına gelmiyor.

Van Hoijdoonk'tan bu yana böyle bir forvet oyuncusu görmedi Fenerbahçe. Semih'i bir kenara bırakıyorum ama Kara Mamba Niang 8 Güiza, 12 Kezman gücünde. Çapraz koşularla rakip defansı bayıltıyor, topla dribling yapıyor, adam eksiltiyor, kafaya çıkıyor, sırtı dönük, yüzü dönük oynuyor ve en önemlisi gol atıyor. Altı maçta yedi gollük bir performans çok uzun zamandır görülmedi Fenerbahçe'de. En son yaklaşık on beş yıl önce falan Elvir Boliç yedi maçta on gole ulaştığından beri. Kara Mamba'nın bu görkemli perfomansı düşünüldüğünde aslında Aykut Kocaman'ın elindeki hazine Daum ve Zico'ya oranla ne kadar şanslı olduğunu gösteriyor.

Alex'i kazanıyor olmak doğru tercih, zaten aksi olsaydı Aykut Kocaman sezon sonunu göremezdi. Dia ile birlikte Niang'ı da kattığımızda önemli bir hücum üçgeni oluşturdular. Gençlerbirliği karşısında atılan üçüncü gol ise takımın arzusunu gösteriyor. Bunların hepsi önemli, Yobo'nun her geçen gün defansı daha toparlayan performansı da. Ama hiç kimse farkında değil, Selçuk'un sakatlanmasıyla o bölgede Cristian'a mahkum kalmak yine takımı bir iki vites düşürecek bir etken.  Transfer döneminde bu bölgeyi es geçerek Yobo'yu tercih etmek daha doğru bir karar gibi gözükse de bu bölgede Emre'nin 25-26 maç düzeyinde kalan performansı, Selçuk'un neredeyse sezonu kapatması ve Cristian'ın vasatı aşmayan oyunu şimdi daha çok gözler önüne serecek orta alan zaafiyetini.

Aykut Kocaman'ın çözüm bulması gereken birinci konu artık orta saha. Kara Mamba işini yapıyor, hücum hattı da gerekli desteği sağlıyor. Kanatlar çok iyi olmayabilir ama her maç belirli bir performans sergiliyorlar. Defanstaki sorunlar da gitgide azalırken orta alanının ortasındaki bu sıkıntı acilen giderilmeli.

4 yorum:

  1. Emre hakkındaki kaygılarına katılıyorum. Yazın çok güzel. Sadece Alex'in artık 90 dakikalık bir yıldız değil tamalayıcı sonradan giren ve katkı veren biri rolü alması gerektiğini düşünüyorum.
    buda benim blogum göz atarsan sevinirim
    http://srdnbr.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler, sıradan birinden sıradan olmayan bir blog:-) blogda biraz işim var, senin blogunla birlikte birkaç blogu daha ekleyeceğim.

    alex konusunu konuşmayalım:-) ben her koşulda onun ismini onbire ilk yazanlardanım.

    YanıtlaSil
  3. 8 Güiza derken bir rakam eksik oldu herhalde. 88 Güiza olmasın o :)

    YanıtlaSil
  4. 8 olur 88 olur hiç farketmez. güiza ve kezmandan sonra eşek bağlasak rakip kale önüne daha iyi oynar eminim

    YanıtlaSil