30 Ekim 2010 Cumartesi

Fenerbahçe Büyük Maçlarda Kayıp

Trabzonspor, Beşiktaş, Galatasaray ve Bursaspor maçlarından çıkarılan toplamda 3 puan. Fenerbahçe adına geçtiğimiz yıllara kıyasla çok kötü bir gidişin puan olarak yansıması diyebilir miyiz? Aslında dün oynanan oyuna ve Alex şova baktığımızda hayır.

Dün bir kez daha gördük ki Alex tempolu oyunda da pekala oynayabiliyor, hatta rakibe baskı da kurabiliyor. Ama ikinci yarıda özellikle Emre'nin oyundan düşmesiyle etkinliği azalıyor. O zaman sorun Alex değil, etrafında kimin oynadığı. Eğer etrafında oynayan adamlar Semih kadar futbolu bilen oyuncular olsa dün Stoch Alex'in muhteşem driblingi sonrasında önüne uzattığı topu ne yapar eder Alex ile buluşturur ve maçı 2-0'a getirirdi.

Ama Fenerbahçe'de Alex'in etrafına kurulan takımda bir sıkıntı var. Dişliler kağıt üzerinde iyi gibi gözükse de bir yerlerde aksıyor. Bunda belki de en büyük faktör Aykut Kocaman'ın oyun içerisinde yeterli müdahaleleri yapamaması. Daha düne kadar Alex'i oyundan almak en önemli hamlesiydi ve Alex oyundan alınınca neler olduğunu görüyoruz. Dün ise Alex'i alacak cesareti gösteremezdi zira muhteşem bir Alex vardı sahada. Ama onu alamayınca ne yapacağını hiç bir şekilde kestiremeyen bir Aykut Kocaman. Zalim davranmayacağım, Alex olduğu sürece oynatmak istediği oyuna saygı duyuyorum ama Gündüz Feneri de yazmış. Kadrosunda bölgesinin en iyi adamları var bu takımın. O zaman hedef ister istemez teknik ekibe yönelir benim açımdan.

Fenerbahçe'nin önünde kalan maçlara baktığımızda ilk yarıyı zirvede bitirmemesi için hiç bir neden yok. Ancak geçtiğimiz sezonlarda olduğu gibi zayıf rakiplere puan kaybı yaşanırsa, Fenerbahçe derbilerde ve zorluk derecesi yüksek maçlarda kaybettiği puanları çok arar.

1 yorum:

  1. Zor bir maç oldu. İyi futbol oynamamız teselli oldu. Posizyon versekte kazanabileceğimiz bir maçtı.


    http://bilginipasla.blogspot.com

    YanıtlaSil