3 Mayıs 2012 Perşembe

Şenol Güneş Samimi mi?


Şenol Güneş'e saldırmak için yazmıyorum, zira bana göre Türk futbolunun en değerli 3 hocasından biridir. Ama dün maçtan sonra futbol konuşmayacağım deyip, arkasından futbolun geldiği durumu çok vahim olarak niteleyip, hukukun olmadığı yerde hakkını kan dökerek aramaktan, hukuken aklanıp vicdanlarda nasıl aklanacaksınız diyerek hala tek taraflı olaya bakmaktan öte değildir benim için yapmış olduğu konuşma.

Trabzonsporluların vicdanlarına dokunmuş olabilir, belki diğer takım taraftarlarının da ama vicdanlara takım ve taraf gözetmeksizin dokunabilmektir marifet. Eğer totalde bir barış mesajı vermek istiyorsanız bir cümlesinde dahi taraflı bir kelime etmemelisiniz. Bu yüzden benim vicdanıma dokunmadı Şenol Güneş uzun zamandır futbolun ciddi bir ülke sorunu ve ayrıştırıcı unsur haline gelmesi konusunda onunla paralel düşünsem de.

Doğru düşünebilmek doğru çözümler getirebilme ve ayrışmayı ortadan kaldırma kudretini getirmez. Eğer 1996'da halk ayaklanmasından bahsedip, 2012'de hala hak aramak için kan dökülmesi ya da vicdani aklanma gibi kelimeleri araya serpiştirebiliyorsanız bunu çok anlam yüklü bir konuşma olarak nitelemek komik ve popülist oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder