5 Mart 2012 Pazartesi

İki Harika 90 Dakika


Haftasonu Süper Lig ve Premier Lig'de birbirine çok benzer iki maç vardı. Biri gol kaçırma rekoru kıran takımın lehine, diğeri ise aleyhine sonuçlandı. Gerek ligdeki pozisyonları nedeniyle şampiyonluk şansları azalmış ki bizdeki play off sistemi bile kurtarmıyor diyebiliriz, gerekse köklü ve ligin lokomotif takımları olması açısından. Ama esas benzerlik oynanan 90 dakikalardaydı.

Liverpool Arsenal karşısında öyle bir ilk 45 dakika oynadı ki, ilk yarının 5-1 Liverpool yerine bitmemiş olmasını futbol ilahları dahi açıklayamaz. Kaçan pozisyonları şöyle anlatabilirim, 5-1 mütevazi bir yaklaşım ve sadece altıpas üzeri ve civarında kaçan pozisyonlar için geçerli. Arsenal adına 1 diyorum zira bir kez gelip golü buldular da ondan. Daha da enteresanı Liverpool adına golü atan da Arsenalli Koscielny. İkinci yarıda oyun biraz durulsa da Liverpool fazlasıyla hakettiği maçı Van Persie'nin uzatma dakikalarında attığı golle kaybetti.

Beşiktaş-Trabzonspor maçının ilk yarısını izlerken aklımda hep bu maç vardı. Trabzosnspor'un da benzer bir sonla karşılaşacağını düşünmeye başlamıştım. Hatta Almeida ile golü bulduklarında "al işte yine atamayana atarlar" kuralı dedim. Ama öyle olmadı. Liverpool gibi çok kaçıran Trabzonspor kalan bölümde iki gol bularak maçın galibi olarak ayıldı sahadan.

İki maçta da deplasman takımının galip ayrılması ve iki maçta da ilk golü ev sahibi takımın atmış olmalarını da bir kenara not edelim. Tek fark Ada'daki maçı çok kaçıranın kaybetmesi, İstanbul'daki maçı çok kaçıranın kazanması oldu. İki maçta çok zevkliydi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder