5 Mart 2012 Pazartesi

Hangisi Gerçek


Hangisi gerçek, Gençlerbirliği gibi ligin flaş takımını 6-1 yenen Fenerbahçe mi, yoksa ligin ikinci yarısında düşüşe geçen Eskişehirspor karşısında 2-1 kaybeden ve ortaya futbol adına hiçbir şey koyamayan Fenerbahçe mi?

İkisi de aslında. Aradaki fark sadece rakibin oyun anlayışından kaynaklanıyor. Eğer Eskişehirspor Skibbe yönetiminde maça çıkmış olsaydı bir ihtimal Fenerbahçe kazanırdı ancak Ersun Yanal'ın Gençlerbirliği günlerinden gelen gelenekselleşmiş rakibi yıldırana kadar sert oynama taktiği, hakemin de hoşgörüsü ile çalıştı. Fuat Çapa'nın futbol oynayan takım yaratma isteği ise Fenerbahçe'nin klas ayakları karşısında bir gömlek aşağıda kaldı.

Tabi ki son dönemdeki kayıplar ve puan farkı Fenerbahçeli futbolcuların motivasyonunu ve maçın önemini bir kat daha artıran etkenlerdi. Tabi ki Şükrü Saraçoğlu atmosferi Fenerbahçe'yi daha da iten etkenlerin başında geliyordu. Stoch'un Puskas ödülünü kazandıracak füzesi Gençlerbirliği'ni daha 2. dakikada grogi hale getirdi.

Uzun yıllar boyu unutulmayacak bir imza attı Stoch, Alex istediği boş alanları buldu, oyununu mükemmel bir golle süsledi, ilk yarıda ceza sahası dışından yaptığı ufak dokunuş tıngır mıngır kale direğinin yanından giderken ikinci yarıda golle sonuçlanan benzer dokunuşu bu sefer ceza sahası içerisinde yaparak Gençlerbirliği defans bloğunu aynı şekilde hareketsiz bıraktı.

Beklentilerin azaldığı, yılgınlığın üzerine çöktüğü şu günlerde yeniden yeşertti şampiyonluk umutlarını bütün takım. Ne kadar ileri gidebilirler hala şüpheli ama geriye kalan 5 maçtan çıkarılacak 15 puan daha bu ligde play off'ta çok şeylerin değişebileceğinin kanıtı olsa gerek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder