5 Aralık 2011 Pazartesi

Kara Derbi

Artık fazlasıyla yeşil saha üzerinde oynanan oyunu yazamaz oldum. O yüzden Galatasaray'ın Gençlerbirliği önündeki 1-0'lık deplasman galibiyeti de, Fenerbahçe'nin Ankaragücü'nü 4-2 ile geçişi de teferruat kalıyor bu hafta yaşanılanların yanında derbi öncesi.

Derbiye şike skandalının hukuk skandalına dönüştüğü, Sezer'in ve Sercan'ın bu skandalla takımlarında görev alamayacakları, bırakın takımlarında görev almayı yasal prosedürler gereği maçtan 1 saat önce imza vermelerinin bile gerekebileceği bir ortamda gidiyoruz. Sporda şiddet yasası sonunda kendi şiddeti ile futbolun içine bir alev topu düşürdü, şimdi o topa kimse dokunamıyor. Sahi derbiyi oynamanın bir anlamı var mı? O zaman çıkmasın iki takım da maça. Hatta iki takım oyuncuları anlaşıp karakter birliği göstersinler ve desinler ki "Bizi kimse ilgilendirmez ama meslekdaşlarımızın üzerine sürülen bu leke, daha henüz haklarında hüküm giyme kararı yokken, suçları sabit görülmemişken sırf bir iddianame yüzünden bizimle sahada yeralamıyorlarsa biz de oynamıyoruz."

Çünkü bu noktada ne Galatasaray'ın oyun disiplininin yanısıra gösterdiği hücum performansı zaafiyeti, ne de Fenerbahçe'nin ligin başından bugüne kadar getirdiği istikrarlı puan kazanımı ama istikrarsız ve vasat futbolunu analiz edeceğimiz gün değil. Maç oynanırsa yine televizyon karşısına geçip, stadyuma gidip maçı takip edeceğiz, yine bu blogda ya da diğerlerinde üç beş kelam edeceğiz ama bu derbi tarihin en kara lekeli derbisi olacak bu gidişle.

Ben futbolcuların elinde tarihi bir fırsat olduğuna inanıyorum. Tarih boyunca biraraya gelmeyi başaramayan iki camia taraftarının, kulüp yöneticilerinin, hiçbirinin beceremediği bu tarihi mesajı verme şansına sahipler. Yapacakları tek şey yeşil sahaya elele çıkıp "Futbolumuzdan Elinizi Çekin" mesajını vermek ve tekrar soyunma odasına dönmek. Ben bu iradenin karşısında durabilecek bir güç olmadığına inanıyorum. Yalan bir derbiyi yaşamaktansa, gerçek duyguların dışa vurulduğu bir derbiyi yaşamayı bin kere, milyon kere tercih ederim.

Bugün varsa suçlularla birlikte suçsuzları aynı kazana attılar ve futbolu bitiriyorlar. Bugün derbiye rakip takım taraftarını geçtim, derbinin asıl aktörleri olan futbolcular gidemiyorlar. Yarın geldiğinde elimizde bir derbi kalmayacak. Ve elimizde derbi kalmadığında da vakit çok geç olacak. Vakit çok geç olmadan gün elele verme günü.

Suçluların yargılama süreci sonunda cezalarını alacağı, adil bir yargılama için bugün elele verilmezse, bu iş sadece Aziz Yıldırım düşmanlığına indirgenirse en çok bu derbi zarar görecek. Çünkü Türk futbolu demek Galatasaray ve Fenerbahçe demek.

2 yorum:

  1. bu ütopyanın gerçeğe dönüşmesinin imkansız olduğunu sende bizde hepimiz biliyoruz malesef,işler hepten çıkmaza girdi ve bu kör düğüm de normal yollarla! çözüleceğe de benzemiyor,savcı yasa böyle ben ne yapayım diyor,meclis önceden düşünseydiniz diyor,kulüpler zaten yanardöner,ortada büyük bi eşitsizlik var yargılanan kişilere istenilen cezaları yurt dışında bi yabancıya sorsak suçun ne olduğunu söylemesek adam heralde bu cezaların ya devleti soyan ya tecavüz eden ya organ mafyalığı yapan yada uyuşturucu baronu olan bi kişiye isteniyordur falan der,velhasılı kelam başından beri iddaa ettiğim şeye doğru hızla ilerliyoruz,iş hepten arap saçına dönecek ve bi KAHRAMAN çıkacak ki bu kahraman işin başından beri adı sürekli geçmesine rağmen pek konuşmadı! herşeyi bi şekilde düzeltecek ve spora istediği ayarı verip yeniden dizayn edecek bizde PADİŞAHIM ÇOK YAŞA diye bağırıp eski mutlu mesud derbilerimizi oynayacaz,biz türkiye kupasını alamıcaz gese bizi yenemeyecek falan ve bu masal da sürüp gidecek...!saygılar(mustafa)

    YanıtlaSil
  2. Gerçekçi bulmadığın ve ütopik gelen şey değil mi zaten kahramanlık

    YanıtlaSil