13 Aralık 2011 Salı

Herkes Yerini Bilsin

Artık haftasonu oynanan maçtan sonra Real Madrid-Barcelona maçı beklemez hale geldik. Biliyoruz ki Real Madrid'in en iyi döneminde bile Barcelona'yı yenmesi çok düşük bir ihtimal. Daha maçın başında skor avantajını yakalamalarına ve istedikleri oyun planını ortaya koymalarına rağmen Barca yine aldı götürdü maçı.

Beklenen oyun Real Madrid'in oyunun kontrolünü Barca'ya vermesi ki aksi düşünülemez ve kontra toplarla hızlı adamlarını golle buluşturmasıydı. Real Madrid'in beklemediği Barcelona'nın topu aldığında mutlaka gole gidecek yolu bulacağı gerçeğiydi. Öyle de oldu.

Pep ve Mourinho'nun bu fotografı aslında herkesin yerini gösteren bir fotograf. En azından birkaç sene daha bu fotograf değişmeyecek gibi gözüküyor. Zirve Barca'nın, ikincilik Madrid ekibinin.

2 yorum:

  1. Dereyi görmeden paçayı sıvamak tadında yazmışsın hocam. Bence bu yılın sonunda neler olacağını kimse bilemez.

    Eğer Real "futbol şansı" denen kavramdan - en az Barça kadar- bi nebze olsun faydalanabilirse tam tersi bir durum söz konusu olur.

    -Maçtan önce Barça kazanır diyenlerdendim. Ama gördük ki Real hiç de kolay lokma değil.
    -Messi kırmızıyı görseydi
    -Cristiano'nun beceriksizliği olmasaydı
    -Xavi'nin defansa çarpan şutu-şans- gol olmasaydı.
    ...
    Yani bunları maç içerisinde gördüğümde Real'in skor 1-3 olana kadar üstün oynadığını düşünüyorum.

    Yıl sonunda bana göre Şampiyonlar Ligi veya La Liga kupalarından en az biri Real'in müzesine gidecek. seni tenzih ederim ama skora bakıp Real ile dalga geçenleri anlayamıyorum. Tıpkı süper kupa da olduğu gibi çok iyi oynadılar ama skor rakibin lehineydi.

    Pep Guardiola maç 3-3 bitebilirdi deyince bunu mütevazilikle açıklayanlar sanırım Ronaldo'nun kaçırdıklarını izlemedi.vs vs...

    Velhasıl futbolsever olarak Türkiye gibi futbol konusunda çorak bir ülkede yaşadığım ama bu derbiye senede en az iki defa tanıklık ettiğim için kendimi şanslı addediyorum.

    YanıtlaSil
  2. ben günün sonunda barcanın kaanacağını bildiği bir maçı izlemekten sıkıldım. Aynı şey İspanya'da lig için de geçerli. Sezon sonunda %70 Barca, %30 Real Madrid'in kazanacağı bir yarış var. Diğerlerinin %1 bile şansı yok. Sonucu belli olan birşeyi izlemek filmin sonunda kötü adamın öleceğinin söylenmesine rağmen o filmi izlemekle aynı geliyor. Bundesliga öyle değil, Serie A keza. Hatta bu yıl Premier Lig de.

    YanıtlaSil