27 Kasım 2011 Pazar

Küllerinden Doğmak

Yazın patlak veren şike skandalından bugüne gelinen noktada geçen yıl şampiyon olunan beş büyük branşta erkekler basketbolu hariç yine zirvede Fenerbahçe var. Bugün çok güzel bir oyunla kadınlar basketbolda 96-82 ile Galatasaray'ı geçen Fenerbahçe'nin zirveye oturmasıyla geriye bir tek erkek basketbol takımı kaldı ki, onlar da NBA'de lokavtın sona ermesiyle birlikte aslında yine TBL finalinin en büyük favorisi haline geldiler. Bir camia için yaşanan bunca travmadan sonra büyük başarı.

3 yorum:

  1. En büyük favori kimdi lokavtın sona ermesinden önce. Beşiktaş uzun sıkıntısı olduğu için hiç bir zaman şampiyonluk adayı değildi. Efes Pilsen ise Ersan dışında oyuncu kaybetmeyecek. Onu da kaybedeceği kesin değil.

    YanıtlaSil
  2. En büyük favori Beşiktaş'tı, zira Deron Williams'ın yanına Semih Enden'li bir Beşiktaş Kemp ve Hawkins'in de katkısıyla Mehmet Yağmur, Can Akın ve Barış Hersek gibi 2.kalite yerli oyuncular ve ortalamanın üzerinde katkı veren bir Erceg ile kısıtlı rotasyonuna rağmen bu ligi götürürdü. Hele ki Lamar Odom'un gelişiyle Beşiktaş'ın bu ligi şampiyonluk dışında başka bir dereceyle bitirmesi mümkün değildi. Lokavtın bitmesinden önce... Sonrasında Efes, Fenerbahçe ve Galatasaray. Galatasaray'dan Zaza'nın gidişi ciddi bir sıkıntı şu aşamada. Efes'te ise Ersan çok önemli bir kayıp Aynı şeyi Fenerbahçe için de söylerdim eğer Sefo TBL'de oynuyor olsaydı. Ancak bugün itibariyle kadrosu güçlenecek ve rotasyonu daha da zenginleşecek tek takım var o da her ne kadar soru işareti de olsa Mirsad ve çok özlenen Tomas'ın dönüşüyle Fenerbahçe. Üstelik form düzeyi hala düşük ve zaman geçtikçe 2 ay sonra mesela form düzeyinin bugün ile karşılaştırılamayacak düzeyde artacağı kanaatindeyim

    YanıtlaSil
  3. Beşiktaş'ta uzun diyebileceğimiz tek adam Semih'ti. Kendisinden verimli ve istikarlı şekilde en son ne zaman katkı alındı hatırlamıyorum. Odom pota altı sıkıntısını çözecek bir adam değildi. Gortat gelse tamam bu takım şampiyon denirdi. GS şu kadroyla zaten o seviyenin takımı değil. Daha zaman lazım. Efes içinse tam tersini düşünüyorum. Ersan'ın gidişi kesin değil. Gitse dahi oynatılamayan Savanovic var. Bence Savanovic oynatılabildiği takdirde Ersan'dan daha iyi bir oyuncu. Ersan'ın kendi hücumunu yaratma özelliği yok. Ama Savanovic daha iyi bu konuda.

    YanıtlaSil