7 Şubat 2011 Pazartesi

Oyun Başladı

Pazar günü gazeteleri açtığımda bütün köşe yazarları sözleşmişçesine cu cümleye yer vermişlerdi yazılarında: Fenerbahçe ligin ilk devresi olsaydı Manisa'dan 1-0 geriye düştükten sonra puan çıkaramazdı. Bana göre oynadığı düzen içerisinde çok önemli iki eksiğine, Gökhan ve Selçuk'un yokluğuna rağmen kazanmasını bildi sarı larcivertliler.

Trabzonspor maçı öncesi önemli olanın Trabzonspor galibiyeti değil bu maçı takiben geçilecek sırat köprüsü olduğunu yazmıştım bu blogda. Aykut Kocaman ile bu sezon ender paralel düşündüğümüz konulardan biri bu olsa gerek ki o da hem maç öncesi hem de maç sonrası Manisaspor maçının daha zor olacağını/olduğunu belirtti.

Nitekim tempolu oynamak isteyip oyuna bir türlü ağırlığını koyamayan bir Fenerbahçe izledik ilk 45 dakikada. Bu bölümde Yobo'nun hatasıyla rakibe verilen bir pozisyon var ki, Manisaspor'un ilk devreyi önde kapatmaması için hiçbir neden yok. İkinci yarıda golü bulsalar da çok ciddi bir strateji hatası oldu Hikmet Karaman'ın: Fenerbahçe'yi parçalarım düşüncesi. Hoş bu düşünce Isaac'ten kurulu orta sahası ve üç forveti ile Manisaspor'un maçı zevkli hale getirmesindeki en önemli etkendi ama puan için yeterli olmadı.

Fenerbahçe golü yedikten sonra müthiş bir karakter gösterdi. Önce Semih ile penaltıyı buldu, sonrasında diğer goller geldi. Mehmet Topuz son birkaç haftalık performansına çok değerli bir yenisini ekledi Manisa'da. Şu an gösterdiği performans Milli Takım oyuncusu performansı. Sağ kanatta hem ofansif hem de defansif olarak rakiplerini bezdiriyor. Alex'in akıl dolu paslarına saha içerisindeki enerjisini eklemesi, Semih ve Niang'ın kötü günlerinde olmalarına rağmen devamlı golü aramaları, Emre'nin oyununu Mehmet Topuz'un iyi oyunuyla bir kademe yukarı taşıması...Hepsi Fenerbahçe'yi şampiyonluk potasına taşıdı üç haftada. Trabzonspor'un 7 puan kaybı ile Bursaspor'u da katarsak üçlü bir yarışın içinde buldu Fenerbahçe kendisini.

Şu an ki tabloda bu hava ile en şanslı konumda gözüken takım Fenerbahçe. Özellikle Kayserispor ve Beşiktaş 6 puan ile engellerini aşabilirse ipi göğüsler gibime geliyor. Böyle bir tahminde bulunmak için erken ama şampiyonluk yolunda o havayı yakalamak çok önemli. Fenerbahçe açısından en önemli pozitif sinyal de bu havaya girmiş olmaları.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder