27 Şubat 2011 Pazar

İster Birinci Ol, İster İkinci: Hedef Şampiyonlar Ligi

Fenerbahçe açısından ikinci yarıda yakalanan serinin son halkası Beşiktaş derbisi sonrasız kazasız belasız aşıldı. Ortaya konan futbol çok mu iyiydi sorusunun cevabı hayır olabilir ama atanla tutanın marifeti bile 3 puanı rahat kazandırdı Fenerbahçe'ye.

Futboldan öte başka bir konu aklıma takıldı benim dün geceden. Fenerbahçe seyircisinin Kümede kal Galatasaray ve Yeter Yıldırım Demirören tezahüratları. Ülke futbolunun içindeki vazgeçilmez gerçeklik ve açıkçası işin eğlenceli boyutu. Hakkıdır Fenerbahçe taraftarının da hafiften ti'ye alması. Fenerbahçe'nin sezonu zirvede bitirememesi durumunda Beşiktaş ve Galatasaray'lıların yapacakları da bu değil mi? Hiç kuşkusuz bu da işin onlar açısından keyifli yanı olacak geçmiş yıllarda olduğu gibi bir tablo çıkarsa.

Ama...Asıl benim kafama takılan da bu zaten. Süper Lig'de üç büyükler açısından sezonu ikinci sırada ya da on ikinci sırada bitirmek arasında bir fark olmaması. Ciddi bir çelişki gibi aslında. Zira ligin tamamlandığı günün hemen ertesinde önce tüm spor kamuoyu ligdeki sıralama ne olursa olsun atıp tutmaya başlayacak ikinciye de, on ikinciye de.

Biri Şampiyonlar Ligi kapısını zorlarken, diğeri önümüzdeki sezon için başarı planları yapmak zorunda kaldığı halde hem kamuoyu hem de basın tarafından aynı kefeye konuluverecek. Bu yüzden şimdiden yazıyorum son hafta travmasını iki kere yaşamış bir camianın taraftarı olarak. Ben bir taraftar olarak Şampiyonlar Ligi'ne adım atılmasını sağlayan her dereceyi başarı olarak görüyorum ve dolayısıyla ikinciliği de. Bunun tek ön koşulu da eğer bu ikincilik sonrası ön eleme turları geçilip Şampiyonlar Ligi'ne kalınıyorsa.

Fenerbahçe açısından ligi birinci bitirememesi durumunda Aykut Kocaman'ı başarılı saymam için tek yol var o da lig ikincisi olup, ön elemeleri aşması ve Şampiyonlar Ligi'ne Fenerbahçe'nin adını yazdırması. Aksi halde ne  Galatasaray kümede kal ne de Yeter Yıldırım Demirören yeter demenin bugün gülüp eğlendirmekten başka bir değeri yok. İkincilikle on ikinciliğin de bir farkı yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder