19 Kasım 2010 Cuma

Galatasaray Çağ Dışı Kaldı, Misimovic Kadro Dışı Kalsa Ne Olur?

Misimovic kadro dışı haberi üzerine şimdi burada biraz durmak gerekiyor. Lincoln karakterli oyuncu değildi, zaten gitti. Jo aşısı tutmadı, Keita o paraya satılırdı, Dos Santos o paraya alınmazdı. Elano ile Galatasaray'ın kanı uyuşmadı. Günlerce Misimovic'in kapısında yatıldı ama bugün itibariyle kadro dışı.

Biri bu isimlerden herhangi bir tanesine transferi gerçekleşeceği zaman itiraz etti mi? Hayır, tüm Galatasaraylılar bayram yaptılar her bir isim bu takıma gelirken. Bir tanesi de yar olmadı Galatasaray'a. Galatasaray'da yabancı transferlerde alınan isimlere bakıyorum, neredeyse tamamı Galatasaray'a gelmeden önce zevkle izlediğim isimler.

Peki neler oluyor bu yabancı futbolcu öğütme değirmeni Galatasaray'da?  Neler oluyor da Galatasaray bu isimlerden verim alabilecek formülü bir türlü üretemiyor? Misimovic daha iki sezon önce Dzeko, Grafite gibi isimlerle Bundesliga'da tarih yazdı. Geçen sene Milli Takımı bitiren isimdi. Ne oldu da Galatasaray'da birkaç ayda kadro dışı kalacak hale geldi? Elano sakatlanmasa muhtemel bir İspanya-Brezilya finali izlettirecek kadar etkiliydi. Dünya Kupası'nın en etkili Brezilyalı'sı ara transferde gitmekten bahsediyor.

Galatasaray bu adamlardan verim alamıyorsa Türk Telekom Arena'da Servet'i, Ali Turan'ı, Barış'ı mı izletecek taraftarlarına? İyi de taraftar bu adamları mı izlemeyi hak ediyor yeni stadında?

Hepsinin cevabı Fenerbahçe'nin Denizli'de şampiyonluğu Galatasaray'a kaybettiği günde saklı aslında. O gün Fenerbahçe çok büyük bir travma yaşadı ama asıl büyük travma bugünlerde başgösteriyor. O gün öyle bir güç yükledi ki Galatasaray taraftarı Adnan Polat'a birkaç sezon sonra Gerets ile kazanılan şampiyonluk bile takımı istikrarlı bir çizgiye sokamadı.

O gün şampiyonluğu getiren Hakan Şükür, Hasana Şaş gibi takımın abilerinin kelleleri öyle bir kopartıldı ki bugün takımı saha içinde derleyip toparlayacak bir adam bulunamıyor. O gün yokluklar içerisinde öyle bir şampiyonluk kazanıldı ki bugün eldeki değerlerin kıymeti bilinemiyor. O gün Adnan A.Ş.'nin şampiyon yaptığı o kadar benimsendi ki, bugün Gerets, Rijkaard, Skibbe hatta kulübün öz evladı Bülent Korkmaz göz kırpmadan harcanabiliyor.

Son zamanlarda çokça yazılan bir gerçek: Galatasaray gitgide Fenerbahçeleşiyor. Hakikaten doğru... Her ne kadar mevcut Aziz Yıldırım yönetimini eleştirsem de bugün Fenerbahçe daha bir Galatasaray gibi, Galatasaraysa daha bir Fenerbahçe gibi yönetilir hale geldi.

Yazık...

1 yorum: