15 Kasım 2010 Pazartesi

Fenerbahçe Alex'in Sırtına Binmekten Vazgeçmeli






















Sezon başından beri yerden yere vurmadım değil Aykut'u. Gaziantepspor maçı da yerden yere vurmak için mükemmel bir fırsat aslında. Ama Gaziantepspor mağlubiyetinin arkasında yatan nedenleri sadece Aykut Kocaman'a bağlamak da haksızlık olur: Asıl suçlu Alex'tir. niyesine birazdan geleceğiz ama önce maç içi performansları bir değerlendirelim.

Niang ve Emre gibi iki önemli isimin yokluğunda (gördük ki Niang oynayabilecek durumdaymış), sadece Alex'in sırtına binen bir hücum gücü Fenerbahçe'nin temel sorunu. Zira Mehmet Topuz ve Cristian asla orta saha yükünü kaldıracak performansı gösteremiyorlar. Semih ise Gaziantepspor'un Kamerun'lu stoperi Dany karşısında genetik kodlarındaki eksiklikten başarılı olamadı, zira Dany bir atlete taş çıkaracak hızdaydı ve her pozisyonda Semih'ten bir adım öndeydi.

Aykut Kocaman'ın Mehmet Topuz ve Cristian'ın yerine bir alternatifi var mıydı tartışılır ama elindeki en iyi alternatif bu ikiliydi. Selçuk'un sakatlığı şimdi daha da önem kazandı tabi o da ayrı mevzu. Mehmet Topuz tamamlayıcı bir oyuncu, Emre varken performansı bir kat daha artıyor ama asla bir lider kimliği sergileyemiyor. Cristian ise geldiğinden bugüne kadar geçen sürede iyice dibe vurdu. Bir oyuncu orta sahanın göbeğinde oynayıp tek bir top kazanamaz mı?

Kazım yine yokları oynuyor, zaten niye Fenerbahçe kadrosunda, hatta niye kulübün kapısının içerisinden sokuluyor anlamak mümkün değil. Stoch ise koskoca 90 dakikada sadece iki hareketiyle var: Birisi goldeki asisti, diğeri ise maç 2-1'e gelmişken soldan getirdiği top.

Tüm bunların üzerine yazının başına dönüyorum ve Alex suçludur diyorum tekrar. Gaziantep karşısında tel tel dökülen Mehmet Topuz'u, Cristian'ı, Stoch'u ve Kazım'ı oynatamadığı için. Madem Alex büyük oyuncu onbir kişiyi de, Aykut Kocaman'ı da sırtına alıp taşıyacak. Maçta golünü atmış olabilir, topla takımını zaman zaman ileriye çıkaracak klasta hareketler yapmış olabilir, rakibe basmış hatta bu yüzden sarı kart da görmüş olabilir. Önemli olan Aykut Kocaman'ın bu takıma kalitekli yabancı diye kazandırdığı Cristian'ı, Stoch'u, kapıdan içeri aldığı Kazım'ı ve geçen yıl takımın menajeri iken bu kadroya katılan Mehmet Topuz'u sırtına alıp taşıdı mı sorusuna verilecek cevaptadır.

Yoksa Aykut Kocaman'ın hiçbir günahı yoktur. Koşan takım yaratmak için yola çıkmış bir teknik adamın elinde eskiden beri koşan Gökhan Gönül gibi isimlere sadece eskiye göre bayağı daha çok koşan bir Alex eklenmiştir. Bu yüzdendir ki Fenerbahçe'nin sıkıntısı kronik bir hale gelmiş durumda. Sezon başında herşeyi Alex'e bağlarken bugün gelinen noktada ancak Alex'e başkalarını da sırtına alıp taşımıyorsun denebilir.

Bu yüzden Fenerbahçe'nin derdi Aykut Kocaman değil Alex'tir. Aykut Kocaman dahil birçok Fenerbahçeli oyuncu artık Alex'in sırtına binmekten vazgeçmeli. Basında yazan birkaç kalemde. Alex hepinizi sırtına alıp taşıyamaz, Alex değil on Alex gelse bunu yapamaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder