27 Şubat 2012 Pazartesi

Ligimizin İki Farklı Yüzü


İster kabul edin ister etmeyin bu lig eşit şartlarda oynanmıyor. Sonra da maç yazısı yazası gelmiyor insanın şartların eşit olmadığını gördükçe. 24 Şubat akşamına gidelim önce. Çağlayan'da binlerce Fenerbahçe taraftarı Aziz Yıldırım ve beraberindekiler için toplanıyor. O saatlerde Fenerbahçeli futbolcularda ekran başında.

Saatler geçiyor bir ses yok, gecenin 23:00'ı ve hala ifadeler alınıyor. Neyse ki sona gelinmiş, bir süre sonra mahkeme karar vermek için çekiliyor. 25 Şubat Cuma günü sabah 02:00 sularında ise karar açıklanıyor. Bir de bakıyorsunuz ki şikeci ve çeteci olmakla itham edilen Başkan, onun bir yöneticisi ve kulubün muhasebe müdürü dışında herkes serbest. Başlıyorsunuz tartışmaya bir iki saat de oradan yiyiyorsunuz ve sabahı ediyorsunuz. Tabi futbolcularda... Tek fark ertesi gün sizin maçınız yok ama futbolcuların çok önemli bir Eskişehirspor maçı var.

25 Şubat akşamı bir gece öncesinin uykusuzluğu ve gerginliğiyle çıkıyorsunuz maça. Bu arada koreografi devam ediyor ve taraftarlarınızın büyük bölümü maça alınmıyor. Alınmadığı gibi bir gece evvel Çağlayan'daki biber gazlı koreografi bu sefer Eskişehir çevre yolunda deplasmana gelen taraftarlara uygulanıyor. Takımın maç başlamadan taraftarların Eskişehir'e girmesinin engellendiğinden haberi var, Allah'tan biber gazı falan onlar için bir gece öncesinin konusu. Taraftar ne bekliyor bu arada futbolcudan, onur mücadelesi. İyi de kafalar bir duman, işin onuru monuru da kalmamış nereye kadar. Artık sahaya konsantre olmanın imkanı yok. Ben bile maç içerisinde on kere yerimden kalkıyorum, bölük pörçük bakıyorum artık sahada neler olduğuna.


Tarih 26 Şubat, aradan 24 saat geçmiş. Galatasaray TT Arena'da Beşiktaş'ın karşısına çıkıyor. Stad güzel, ambiyans süper. Maç öncesi ve sonrası biraz trafikte sorun yaşansa da problem değil. Futbolcuların kafası rahat, hele bir de maç öncesi yapılan 3 boyutlu tribün koreografisi şahane.

Fatih Terim duygulanıyor haklı olarak. Taraftarın imza attığı iş mükemmel, tek yapmak gereken buna sahada yanıt vermek. Üstelik Beşiktaş da Fernandes de yok ve tüm şartlar Galatasaray'ın lehine. Tabi ki bunu geri çevirmiyor Galatasaray ve 1 gece önce en yakın rakibinin takılmasını da fırsat bilerek puan farkını 9'a çıkaracak performansı ortaya koyuyor.

Galatasaray'ın performansını küçümsemek değil tabi ama lig iki farklı yüze sahip bu sene. Sanki İstanbul gibi. Galatasaray'ın olduğu her yer Bağdat Caddesi, İstiklal, Ulus kıvamında. Fenerbahçe ne zaman sahaya çıksa İstanbul diğer yüzünü gösteriyor: Bağcılar, Zeytinburnu, Gazi Mahallesi... Biri lig lideri, diğeri ligin ikincisi. Ligin ikincisi her hafta, haftanın her günü başka bir mücadele daha veriyor. Ligin birincisi içinse tek mücadele sahada. Ara sıra yönetim içi gerginlikler olmuyor mu oluyor tabi ama Fenerbahçe'nin dertlerinin yanında devede kulak.

Ve Süper Lig'in genel görünümü... Lig birincisi ile lig ikincisi arasında Ulus ile Gazi Mahallesi kadar fark var. Süper gerçekten...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder