12 Aralık 2010 Pazar

Olmuyor

Beşiktaş tarihinin en geniş ve kaliteli kadrosuyla Süper Lig'de oldukça kötü bir performans gösteriyor. Sakatlıklarla boğuşuyor olmalarını bir kenara bırakmak gerekir. Sahaya çıkan kadronun maçı çevirecek gücü olsa gerek. Aksi halde geniş kadro kurmanın bir anlamı yok, dolayısıyla sakatlıkların da mazereti yok Eskişehirspor deplasmanında puansız dönülmesi için.

Beşiktaş'ın temel sorunu formsuz olmaları, bu formsuzluğun en çarpıcı örneği ise en kötü dönemlerinde bile ayakta kalabilen Ernst'in bile sahada hiçbir katma değerinin olmaması. Beşiktaş adına en iyi sim Ersan olarak ön plana çıkıyorsa, Schuster'in hem oyun planı, hem de takımın formsuzluğu üzerine ciddi ciddi düşünmesi gerek.

Eskişehirspor, Beşiktaş on kişi kalmasa da 3 puanı alabilecek bir görünüm içerisindeydi. Ancak Eskişehirspor'un elinde öyle bir bomba var ki, takımı vezir de rezil de edebilecek kapasitede: Tabi ki Batuhan Karadeniz. Adamın biri kalkmış Ferrari'sini satıp bilge olmuş, ötekine yirmili yaşların başında Ferrari vermişler dünyanın en iyi forveti sanmış kendini.

Olmaz, olmadı, olmayacak da... Batuhan Karadeniz'in bu ülkenin enternasyonel seviyedeki hücum gücü olmayacağı her U-bilmem kaç kategorisinde belliydi. Beşiktaş formasıyla da. Denizli göremedi de, biz mi göreceğiz onda ki potansiyeli. Sadece maçtan bir pozisyonu çekip almak yeterli bu teşhis için. Sanırım Sezer sağdan bomboş bindirme yapıyor ve önü tamamen açık. Hiçbir Beşiktaş'lı oyuncunun kendisini yakalama ihtimali yok. Top Batuhan'da ve tek yapması gereken topu Sezer'in önüne yuvarlaması. Yuvarladığı anda Sezer kaleciyle burun buruna gelecek. Ama Bay Ego gidiyor bile bile, göre göre topu sol kanada aktarıyor ki kendisi pozisyonun içerisine dahil olsun. Olmaz, olmadı, olmayacak da...

Galiba bu sezon Beşiktaş için de aynı şey geçerli. Sezon başında çok beğendiğim oyuncu seçimleri, bir takım olamamanın diyetini ödüyor bugün. Sezon başında beri bir takım olamayan Eskişehirspor karşısında bile kaybederek.

1 yorum:

  1. Sorun ne schuster ne de oyuncular. Bu takımın ligde liderden 12 puan geride olmasının tek sorumlusu vardır:Carlos Cascallana. Stefano olsaydı şu anda Trabzon'la baş başa Beşiktaş vardı.

    http://sonkartallar.blogspot.com/2010/12/kondisyonerimiz-carlos.html

    Şu yazıyı okuyun. Defolsun artık şu adam.

    YanıtlaSil