12 Mayıs 2010 Çarşamba

Dünya Kupası'nda Unutulmaz Kareler-13

Eleme grubunda Arjantin'i 5-0 ilegeçtiklerinde Pele onları 1994 Dünya Kupası'nın favorisi ilan edivermişti. Hayal kırıklığı yarattılar o yıl. Grupta hiçbir varlık gösteremeden elenip gittiler. 98'de de aynı senaryoyu izledi futbolseverler. Romanya karşısında 2-0 kaybedip, Tunus'u 1-0 ile geçip grubun finalinde İngiltere karşısına çıktılar ama hiç şansları olmadı. Constantin Galca ile G.Amerika'nın ikinci Beyaz Maradonası ilan edilen Valderrama ise fotograf karesine bu hiç unutulmayacak görüntü ile yansıdı. 

4 yorum:

  1. "G.Amerika'nın Beyaz Maradonası Valderrama" mı? Maradona beyaz değil mi zaten!!!

    YanıtlaSil
  2. Bu Galca'nın telaffuzu da her zaman zor olmuştur. Hala bilmiyorum hangisinin doğru olduğunu. Galça mı, Galka mı, Gılka mı? Nedir?

    YanıtlaSil
  3. http://tukresoccer.blogspot.com/2009/06/arjantin-kolombiya-0-5.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+Tukresoccer+(TUKRESOCCER)

    5-0 lık galibiyet ve pele'nin kehaneti USa 94 içindi. O turnuvada Kolombiya Romanya i Amerika ve İsviçre arasında elenmiş ve ülkeye dönüşte kendi kalesine gol atan Escobar saldırı sonucu öldürülmüştü.

    YanıtlaSil
  4. http://tukresoccer.blogspot.com/2009/06/arjantin-kolombiya-0-5.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+Tukresoccer+(TUKRESOCCER)

    5-0 lık galibiyet ve pele2nin kehaneti USa 94 içindi. O turnuvada Kolombiya Romanya i Amerika ve İsviçre arasında elenmiş ve ülkeye dönüşte kendi kalesine gol atan Escobar saldırı sonucu öldürülmüştü.

    YanıtlaSil