11 Şubat 2009 Çarşamba

Şımarık Rus İmparatoru



Roman Abramovic bir teknik direktör öğütme makinesi adeta. Rus milyarder Chelsea'yi satınaldıktan sonra ilk icraatı Raineri'yi kapının önüne kpymak oldu. Büyük hedefleri olan bir işadamı için oldukça anlaşılır nedenleri vardı aslında.
Büyük oynuyordu ve Porto'yu önce UEFA, bir yıl sonrada Şampiyonlar Ligi kupasına taşıyan Morinho ile anlaştı. İşler Premier Lig'de oldukça iyi gitti ve iki sene üstüste şampiyon oldular. Sonraki yıl ise lig ikinciliği ile yetinildi. Hedef Şampiyonlar Ligi kupasını kaldrmaktı ancak Morinho ile bu hedefe ulaşılamadı. Avram Grant kolları sıvadı ama bu dönemde Morinho'nun mirasını yemekle geçti. Avram Grant mirası hiç de kötü kullanmadı aslında. Terry'nin son penaltı atışında ayağı kaymasa Şampiyonlar Ligi'nde özlenen başarı geliyordu. Ama Allah'ın sopası yok ki Rus milyarderin kafasına indirsin. Olmadı işte...

Kollar sıvandı ve yeni sezona Scolari ile girildi. Girildi ama balayı dönemi sezon bitmeden sona erdi. Rus Milli Takımı'nın da teknik direktörlüğünü yapan Guus Hiddink Abramovic için oldukça kolay bir çözümdü. Rusya Federasyonu'da çoktan hazırdı zaten bu işbirliğine.



İnanılmaz ama Roman döneminde Chelsea'de Morinho dışında bir sezon kalan teknik direktör olmadı. Chelsea neden mi hala istenen başarılara ulaşamıyor. Aslında Chelsea başarılı da Roman Abramovic hep daha fazlasını istiyor. Hep daha fazlasını istemek kötü birşey değil, kötü olan bunu parayla yapabileceğini zannetmek. Bu süreçte kimler mi kazandı Şampiyonlar Ligi'ni. Liverpool, Milan, Barcelona, Manchester United... Ortak noktaları birkaç senede değil geçtiğimiz yüzyıl boyunca başarılı ve geleneği olan kulüpler olmaları. Sadece Barcelona Rijkaard'ı gönderdi. diğer üç takımın teknik direktörleri aynı isimler.

Roman Abramovic bu kez de Şampiyonlar Ligi'ni kaznamazsa bence takımı Araplara satacak. Oyuncağından artık sıkılmaya başladı. Oysa Arap dostları bu oyuncağa sahip olmak için ağızlarının suyu akarak bekliyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder