12 Şubat 2009 Perşembe

Kazansaydık Türk Spor Basını'nın Başlığı: Filin Dişini Kırdık


Hazırlık maçı olarak Fildişi Sahilleri çok iyi bir seçim olsa gerek. İspanya maçları öncesinde adı gibi dişli bir takımla ilk yarıda hava şartlarının lehimize ikinci yarıda sert rüzgara karşı oynayınca aleyhimize çalıştığı takkenin de düşüp kelin görüldüğü bir maç izledik.

Önce bu takımın artılarına bakalım. Milli Takımımız orta saha ve hücum hattında oldukça çeşitliliğe ve zenginliğe sahip. Bu anlamda Fatih Terim'e taktiksel olarak bolca manevra imkanı sağlayabiliyoruz ülke futbolu olarak. Fatih Hoca'da bu zenginliği iyi kullanıyor Allah için. Herşeyden önce sağ ve sol kanatta değişerek oynayabilen Arda ve Tuncay gibi iki oyuncuya sahibiz. İstendiği anda her ikisini de forvat arkası kullanabiliyoruz. Hatta Tuncay forvette de oynayabiliyor. Önlibero için Aurelio, Ayhan, Mehmet Topal, Emre çok zorda kalınırsa Hamit var. Yine sağ tarafta savunma ve hücumda Hamit ve Sabri opsiyonları ile değişken kanat ikilimiz Arda ve Tuncay'a büyük bir itici güce sahibiz. Hamit de gerekirse forvet arkası oynayabilir. Hatta bir de Kazım var sağ kanatta. Forvette ise Semih, Gökhan Ünal, Halil, iyileştiğinde Nihat, Mehmet Yıldız, Mevlüt... İstersek bu sayıyı genişletebiliriz de.

Sorun ise defansta. Ne Servet, ne Gökhan Zan, ne de Volkan güven vermediler yine dün gece. Solda stepne çözüm Caner de. Hakan Kadir Balta geldiğinde buraya çözüm buluyoruz da kaleci ve önündeki ikili konusunda ciddi sıkıntılar var. Dün gece çok mu pozisyon verdik: Hayır. Ama Volkan'dan öyle boşa çıkışlar izledik ki akıllara zarar. Servet ve Gökhan Zan son dakikada Drogba'yı bırakıp diğer rakip oyuncuya gittiler ki bu da 90 dakika 1-0 giden skora zarar.

İspanya karşısında bu sorunları halletmek için yeterli vaktimiz yok. En azından alternatif oyuncular çıkarabilmek adına. Belki Servet'in yanında Emre çözümü denenebilir, her ne kadar forma giyemese de. Ya da Egemen ama tüm bunlar soru işareti. Tıpkı Volkan gibi.

Felaket tellallığı yapmayalım ama galiba İspanya'dan çıkamayacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder