20 Şubat 2009 Cuma

Nasıl Öldüğümüz Kim Olduğumuzu Gösterir Peki Nasıl Doğduğumuz



Maradona dede oldu, Kun da baba. Benjamín Agüero Maradona potansiyel bir futbol yıldızı olarak dünyaya geldi. Babadan ve ondan da öte dededen aldığı genler onu 20 yıl sonra futbol sahalarında görmemiz için yeterli kanıtlar. 3 kilo 660 gramlık bu küçük ve potansiyel dev adamın doğmasıyla Maradona'nın da dede olduğunu gördük ya...Galiba biz de yaşlanıyoruz:-)



Ziyaret etmek isteyenler için halen Universitario de Madrid Montepríncipe hastanesinde oldukları bilgisini verelim. Artık bundan böyle yukarıdaki gibi aile fotograflarında bir kişiyi daha göreceğiz.
........................................................................................



1968'de Mexico City' de düzenlenen Olimpiyatlar'da 200 metrede iki Amerikalı zenci atletin arkasından üçüncü olarak bronz madalya kazanan ve madalya töreninde ırkçılığa karşı tepki gösteren Tommie Smith ve John Carlos'a destek veren Avustralyalı atlet Peter Norman bu yüzden geri kalan hayatında çokça sıkıntı çekti. O yıllarda doruk noktasında yaşanan ırkçılık sorununa karşı madalya törenindeki duruşu sadece spor hayatını değil, özel hayatını da etkiledi. Tehditler yüzünden huzuru bozulan Olimpiyat üçüncüsü atlet eşinden de bu sıkıntılar yüzünden ayrıldı. Ama o gün Amerikalı atletlere verdiği desteği hiç unutmayan yine aynı podyumu paylaştığı Tommie ve John oldular. Dostları cenazesinde onu yalnız bırakmadılar.

Birçok yerde yazdı ama ben ne yazacağımı bilemediğim için bugüne kadar yer vermemiştim blogumda. Şimdi ne yazacağımı bildiğim için yazıyorum.
..................................................................................
Doğru olduğuna inandığınız birşeyi yaparak hayatınızın geri kalanını çekilmez bir hale getirebilirsiniz. Gün gelip te göçüp gittiğinizde hakettiğiniz saygıyı bulmak sizin zorlu hayat yolculuğunuzdaki tek şansınız da olabilir. Önemli olan en azından o şansı bulabilmektir.
Nasıl öldüğümüz gerçekten kim olduğumuzu gösteriyor. Peter Norman ölümüyle kim olduğunu gösterdi bize. Peki nasıl doğduğumuz kim olacağımızı gösterir mi? Benjamín gerçekten de gelecek yılların futbol ilahları arasında yerini alabilir mi? Bir insanın ölümü şansı olup da hakettiği değeri ancak o zaman görebilmesi, bir başka insanın ise doğuştan şanslı olması - şanslı bir hayat mı yaşayacak bilmiyoruz tabi- garip bir çelişki.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder