12 Şubat 2009 Perşembe

İki Maç İki Sıfır

Dün akşam Milli maçımız dışında iki müthiş maç izleme şansımız oldu. Gerçi İspanya- İngiltere maçının ilk yarısı ile Fransa-Arjantin maçının ikinci yarısı çakıştı ama bu durum uzaktan kumandanın daha çok çalışmasına yol açtı sadece. En azından bütün golleri görebildim.



Gecenin ilk maçında Veledrom'da Arjantin rakibini sürklase etti. Aslında Fransa'da pozisyonlar buldu ama Arjantin Maradona önderliğinde rahat bir galibiyet aldı. Gutierrez ve Messi skoru belirlediler. Zaten 80. dakikadan sonra tribünlerde Arjantin her pas yapışında "Oley" sesleri yükseldi.



Gecenin en güzel görüntüsü Tevez'in 3 kişiyi peşine takıp Messi'ye aktardığı topta Messi'nin de 3 kişinin arasından sıyrılıp kaydettiği gol oldu.



Domenech'ten maç sonrasında yine tarihi bir açıklama geldi: "Fransa ders aldı". Tüm Fransızlar bu açıklamadan sonra çıldırmış olmalı diye düşünüyorum.

Gecenin diğer maçında ise önce Xabi, sonra da Xavi'nin asistleri galibiyeti İspanyollara getirdi. Tribünler harikaydı, David Villa'nın golü asist ile birlikte bakıldığında gerçekten görülmeye değerdi. Xabi Alonso defansın arkasına öyle bir top bıraktı ki ne İngiltere defansı ne de kaleci James kıpırdayamadı bile. Maçın son anlarında Llorente'nin kafa golü de galip tarafı ilan etti.



İspanya'yı biraz daha farklı bir gözle izledik doğal olarak. Avrupa Şampiyonası öncesinde yakaladıkları form durumlarını koruduklarını gördük. Del Bosque aslında hiçbir şeyi değiştirmedi Arogones sonrasında. Zaten işleyen sistem her geçen gün mükemmelleşmeye başlamış gözüküyor.


Gecenin ilk sıfırını doğal olarak Domenech'e veriyoruz. Fransa'nın ders aldığı yönündeki açıklaması da işin tuzu biberi oldu. İkinci sıfır için aslında İngiltere'de çok öne çıkan bir oyuncu yok. Ama bu güvensiz duruşuyla James ödülü daha çok hakediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder