26 Kasım 2008 Çarşamba

Zarate: Tangocuların Dünya Futboluna Son Hediyesi


Goal.com yazarlarından Carlo Garganase Lazio'nun Roma'ya 2-1 kaybettiği maçtan sonra asıl kazananın Zarate olduğunu ve dünya futboluna yeni bir Messi geldiğini yazmış. Zarate spektaküler işler yapan ve Avrupa'ya bu sezon gelmiş bir yıldız adayı, ya da yıldız. Peki Zarate'den gerçekten Messi kıvamında bir oyun bekleyebilir miyiz? Bence bunun için oldukça fazla nedenimiz var.

1. Öncelikle Zarate Messi'den daha karizmatik bir isim. Serie A'da Zarate'yi İtalyan spikerin ağzından her dinleyişimde attığı gol sonrası spikerin Zarate nidaları acaip keyif veriyor bana. Bir futbolcu için olmazsa olmaz ilk unsur isminin karizmatik olması. Gerçi tek başına tabi ki yeterli değil. Yeterli olsaydı Maldonado da çok büyük futbolcu olurdu. Adamın ismini duyduğunuzda sahaya MAradona, DONAdoni, RonalDO karışımı biri çıkacak zannediyorsunuz. Mesela ben olsam Maradinho takma ismini kullanırdım diye düşünüyorum.

2. Velez Sarsfield menşeili olmak iyi bir referans. Amcası yaşına gelen Simeone de, dedesi yaşındaki Carlos Bianchi de bu kulüpte parladı.

3. İyi bir futbolcu olmak için formanızın renginin kırmızı ya da mavi tonlarında olması önemli bir başka konu (mor menekşeleri mavi tonu sayabiliriz çünkü kırmızı ile mavinin karşımından oluşan bir renk) Öte yandan Zarate'nin formasının mavisi biraz açık ama zaten Zarate'de yolun başında. Elbette ki önümüzdeki yıllarda daha koyu mavi bir formayla ya da kırmızı bir formayla izleyeceğiz kendisini.

4. Arjantin'li futbolcular artık yeni trend. Bir dönem Brezilya'lı futbolcular kasıp kavuruyordu Avrupa Liglerini, şimdilerde ise Tangocular.

5. Kaygısız görüntüsünün altında müthiş bir futbol cevheri yatıyor. Bu tarz adamlardan her zaman korkmuşumdur. Sanki yolda yürüyormuşçasına çalım atarlar, leblebi yer gibi golleri vardır... Zarate de öyle bir adam.

İtalya halen futbolun çok sert oynandığı bir lig. Eğer şanssız bir sakatlık yaşamazsa önümüzdeki yıllarda daha da olgunlaşmış bir futbolcuyu büyük bir keyifle izleyeceğiz. Şimdiden 2010 Dünya Kupası'nın en büyük yıldız adaylarından birini gururla takdim ederiz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder