1 Eylül 2010 Çarşamba

Yobo Dobo Dooo!

Arsene Wenger'in ağzından: "bir Brezilyalı iyidir, iki Brezilyalı risklidir, üç Brezilyalı teknik direktörü işinden ettirir". Usta teknik adam böyle der ancak fytbol adamları tarafından Afrikalı'lar için söylenmiş bir söze rastlamadım ben.

Fenerbahçe Yobo transferi ile kadrosuna üçüncü Afrikalı oyuncuyu da katmış oldu. Böylece kadroda kalan 4 Brezilyalı gözönüne alındığında bayağı fena bir durum varken 3 Afrikalı ne anlama gelir. Arsene Wenger'in deyimiyle Brezilyalı açısından felaket olan rakam Afrikalı'lar açısından bakıldığında ne durumda peki?

Buna ilişkin bir söz bulamadığımıza göre biz yazalım o zaman: "Bir Afrikalı yarar, iki Afrikalı risklidir, üç afrikalı Afrika Kupası başladığında takımı dımdızlak bırakır". 2012'ye çok daha uzun bir zaman varmış gibi gözükebilir ama bir bakmışsınız yumurta kapıya dayanmış.

1 yorum:

  1. Şu seneyle önümüzde ki sene takıma faydaları olsun 2012'de napıyorlarsa yapsınlar..Şu durumda Fenerbahçe camiasının 2012'de ne olucak endişesi taşıması saçma olur :) Bırakalım 2012'yi bilim adamları düşünsün

    YanıtlaSil