5 Temmuz 2011 Salı

Bomba Elinde Kalan Adam

Şu anda kimin yerinde olmak istemezdiniz? Fenerbahçe taraftarlarının olabilir çünkü hepimiz garip, bir kızgınlık, kırgınlık, aptallaşmışlık yaşıyoruz ama değil.

Aziz Yıldırım'ın yerinde olmak istemezdiniz desek haksız sayılmazsınız efsane başkandan eğer suçlu bulunursa Fenerbahçe tarihinin kara lekesi olma ihtimalini düşününce ama o da değil.

Soruşturmayı yürüten savcı ve güvenlik güçlerinin mi? Çok zor ve tarihi bir görev ama yükü zorluğundan daha fazla. Yine de onların yerinde olmaya razı olabilirsiniz.

Suçlu ya da suçsuz farketmez ama listede yeralan futbolcu, teknik adam veya menajerlerin mi? Bu işten yüzlerinin akıyla çıksalar bile bir kere gözaltına alındılar. Ama hayır.

İsmi geçen ve içeri alınmayanların mı? Hepsinde bir korku hakim ilgili olsun olmasın bu iş bana da bulaşır mı diye? Yine de değil.

Basın mensubu olmak mı? Yazı yazmak, yorum yapmak çok zor şu dönemde. Ama onların da işleri bu yapacak birşey yok.

Şu an yerinde olmak istemeyeceğim birinci adam Mehmet Ali Aydınlar. Daha birkaç gün önce kolkola girdiği kendi camiasının başkanı şike soruşturmasıyla gözaltında ve milyonlarca taraftarı olan bir kulübün şampiyonluğunu almak, Şampiyonlar Ligi'ne göndermemek gibi çok ciddi kararları vermek zorunda.

Üstelik bu adam göreve geleli daha 10 gün olmuşken. Hala sahibi olduğu Acıbadem Hastaneleri voleybol takımının sponsoru iken. Milyonlarca taraftardan biri de kendisi iken.

Kararı ne olursa olsun saygı göstermek durumundayız. Çünkü eldeki mevcut bilgilerle en doğru ve hakkaniyetli kararı vermeye çalışacak hiç kuşkusuz. Belki bıçağı kendine saplayarak, belki bıçağın yönünü ters çevirerek. Ama hangi kararı verirse versin büyük bir kitle tarafından karşı cephe oluşturularak, eleştirilerek.

Eve gittiğinde kendi ailesinden, kapıdaki komşusundan tepki görerek. Belki makam şoförünün bir sitemine, belki federasyonda çay getiren adamın mutsuzluğuna, belki binaya girerken kapıda duran görevlinin kuşku dolu bakışlarına maruz kalarak.

Ama en kötüsü eğer Fenerbahçe aleyhine kararlar verecekse içi kan ağlayarak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder