30 Mayıs 2011 Pazartesi

Şaibesiz Ülkenin Şaibeli Çocukları

Fenerbahçe'nin bu yıl ki şampiyonluğunun ayrı bir hikayesi var bende ama onu yarın yazacağım. Zaten orada bloga gönderdiğim yazıların neden azaldığını da okuyabileceksiniz. Biz gelelim bu yazının konusuna: Gerek medyada, gerekse Trabzonspor camiasında Fenerbahçe şampiyonluğuna yönelik çıkan hezeyan dolu demeçler anlaşılır gibi değil pek.

Fenerbahçeli kimliğimi kenara bırakarak yazarım bu blogda her zaman. Hatta fenerblog.com oluşumuna da bu platformda blogumun olabileceğini ancak buradaki okuyucu kitle karşısında bir taraf gibi algılanmak istemediğimden bu platformun bannerına blogumda yer veremeyeceğimi söylemişliğim de vardır. Hoş Fenerbahçe yazarım bolca ama taraf olmamak için özen de gösteririm, çünkü burası benim maç izlerken ortalığı yıktığım özel alanım değil, birçok farklı kulüp taraftarının da takip ettiği bir blog.

25 yıldır şampiyon olamamak ve bu kadar zamandan sonra şampiyonluğu 82 puanla ve rakibinden yediğin bir fazla gol yüzünden kaybetmek acıdır doğal olarak. Ama bu acıyı Fenerbahçe taraftarından daha iyi kimse bilemez. 27 yıldır Türkiye Kupası'nı alamayan, son beş senede üstüste 2 kez son maçta şampiyonluğu rakiplerine hediye eden bir kulübün taraftarı olarak söylüyorum bunu.

Ve ne gariptir ki söyleyecek o kadar sözü olmasına rağmen bugün Trabzonspor yönetimi ve taraftarlarının yanında çıtı çıkmamıştır koskoca camianın. Hatta tarihe geçen 107 dakikalık Denizlispor maçı sonrası, 17 dakika uzatmada sonrasında Aziz Yıldırım ilk olarak istifa etmeyi tercih etmiştir. Sonrasında elbette birşeyler demiştir de o dedikleri popülist söylemlerden öteye gitmemiştir.

Fenerbahçe'nin şampiyonluğu şaibelidir diye orada burada yürüyüş yapmak, teknik direktörüyle, başkanıyla, yönetimiyle, siyasetçisiyle haykırmak, doğmuş çocuğu üzerine yemin eden bir futbolcuyu (Emre) benim bu işte bir günahım yok dediği halde hala itin ...tüne sokmaya çalışarak Kanaltürk'ün pek bir saygın yorumcularının çanak tutması ve çok saygın Gökçek ailesinin futbol duayeni oğulları Ahmet Gökçek'in açıklamalarıyla şikeci yaftasını yapıştırma girişimleri pek saygı duyulabilecek gibi durmuyor açıkçası.

Emre'yi seversiniz sevmezsiniz, ama bir adam çocuğunun üzerine benim bunda bir parmağım yok diyorsa ben tek bir soru daha sormam o adama. Ya adam çocuğunu satacak kadar şahsiyetsiz ya da çocuğunu ortaya koyacak kadar dürüsttür. Eğer ilkiyse sorun yok ama ikincisiyse ve siz bunun üzerine hala gidiyorsanız o zaman ispatlayamadığınız konuda çocuğunuzu satacak kadar şahsiyetsiz adam siz olursunuz.

O yüzdendir ki madem bu kadar gürültü koptu o zaman tüm ulusal ve uluslararası merciler göreve gelsin ve araştırsınlar bakalım ne şaibeler varmış bu sezon ki Fenerbahçe şampiyonluğunda. Sonra da hep beraber ilan etsinler şaibesiz ülkenin şaibeli çocukları olarak Fenerbahçe'yi.

Yazık...

1 yorum:

  1. bU ülkede kim şampiyon olursa hep şaibeli olmuştur.Önceki senelere baktığımızda bunu net bir şekilde görebiliriz.Türk futbol tarihinin en başarılı takımı Galatasaray bile 1996-2000 yılları arasındaki başarılarında hep suçlanmıştır.Bu suçlamaları ne tesadüf ki hep fenerbahçeliler yapmıştır.O yüzden bunlar sadece size yapılıyormuş gibi davranmayın,çünkü zamanında benzer suçlamaları sizde yapmıştınız.

    YanıtlaSil