7 Nisan 2009 Salı

Villa Real - Arsenal


Geçtiğimiz sezonlarda karşılaşan ve Arsenal'in galibiyeti ile geçen serinin üzerine bu yıl tekrar eşleşen iki takım birkaç kere daha kurada birbirilerine çıkarsa Liverpool - Chelsea eşleşmelerine rakip olabilir. Favori olarak gözüken takım Arsenal ve hiç kuşkusuz Adebayor ve Fabregas'ın dönüşüyle her ne kadar ritmlerini bulamasalar da daha da avantajlı gözüküyorlar.

Ancak yine de Arsenal'de sakatlıklar bununla bitmiyor. Van Persie büyük ihtimalle kadroda yeralmayacak. Nasri ve Walcott'un problemleri kalmamış gözüküyor ancak yine de ufak tefek sakatlıklar maç öncesi problem çıkarabilir. Arshavin statü gereği Şampiyonlar Ligi'nde oynayamıyor. Eduardo ve Diaby ise Arsenal'in diğer eksikleri.

Arsenal favori olmasına rağmen Toure böyle düşünmüyor. 2006'da onun golünün de turu geçmede katkısı olmuştu ancak Jens Lehmann'ın performansı unutulmamalı. Bu yüzden Toure kendileini şanslı sayıyor o eşleşme için.

Öte yandan Villa Real teknik direktörü Pellegrini de iddiasını ortaya koymuş ve bu turun favorisinin Arsenal olmadığını açıklamış. Yine de Villa Real haftasonu 3-0 ile Almeira karşısında La Liga'da yaşadığı bozgun ve Cazorla'nın yokluğu sonrasında bir hayli moralsiz çıkıyor bu eşleşmenin ilk maçına.

Bu eşleşme hiç şüphesiz eski takımına karşı oynayacak Pires açısından çok anlamlı. son 17 maçtır yenilmeyen Arsenal karşısında yarı finali belki de en çok arzulayanların başında geliyor.

Benim tahminim ilk maçın berabere biteceği ikici maçın ise Arsenal'in galibiyeti ile sonuçlanacağı yönünde. Arsenal özellikle son form durumları da gözönüne alındığında bir basamak önde gözüküyor. 2006'da o kadroda yeralan ve eşleşmede penaltı kaçıran bir Riguelme'si bile yok bugün Villa Real'in.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder