27 Nisan 2009 Pazartesi

Ryan Giggs: Player of the Year


Bu fotograf istikrar abidesi olmanın ödülü, profesyonel olmanın, adam gibi futbolcu olmanın... Ryan Giggs 18. Premier Lig sezonunda Profesyonel Futbolcular Birliği Yılın Oyuncusu ödülünü kazandı. Bu ödül için yarıştığı Nemanja Vidic, Rio Ferdinand, Edwin van der Sar, Cristiano Ronaldo ve Steven Gerrard'ı geride bırakarak.

Ashley Young'ın bu sene kazandığı yılın genç oyuncusu ödülünü iki kez kazanan Giggs kariyerinin sonunda aldığı bu ödülün ise anlamının çok büyük olduğunu ifade etti. Manchester City Akademi'de iken henüz 13 yaşında onu keşfeden ve :Manu'ya getiren adam olan Ferguson'a da teşekkürlerini sundu.

Gigs'in bu sezon sadece 12 kez ilk onbirde yeralmasına rağmen bu ödülü almış olması onun ne kadar etkili bir futbol karakteri olduğunu belgeleyen bir başka gerçek. Zaten önemli olan her zaman kadroda yeralması değil mi? Kulübede onun varlığı bile birçok şeye yetiyor Manu'da. Arsenal karşısında forma giyerse 800. maçına çıkmış olacak Kırmızı Şeytanlar ile. Ben nereye kadar gidebileceğini merak ediyorum. Ve Türkiye'de 35 yaşındaki futbolcuları gömmeye meraklı futbol çevrelerinin ile bu yaşlara gelip göbek bağlayan futbolcuların Ryan Giggs ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olması gerektiğini düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder