12 Nisan 2009 Pazar

Galatasaray - Fenerbahçe


Var mısın, yok musun maçı birçoğunun gözünde. Dünyanın kaçıncı büyük derbisi olduğu benim umrumda değil. İslam Çupi'nin dediği gibi Fenerbahçe'nin büyüklüğü tarif edilemez. Galatasaray'ın da.

İstediğiniz kadar inkar edin Avrupa'da şampiyon olmak kadar önemli taraftarlar arasında bu maçın galibi olarak ayrılmak. Her Galatararay-Fenerbahçe maçı Şampiyonlar Ligi finali gibi. İsterse tarihlerinde ilk defa ikisinden biri ilk sıralarda yeralmasın. İsterse ligin dördüncü ve beşinci sırasında olsunlar. Yine de bu sezonun en önemli iki maçından biri olma özelliğini taşıyor Pazar akşam ki Ali Sami Yen'de oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe maçı. Diğeri ise Şükrü Saraçoğlu'nda oynanandı.

Herkesin bir yorumu var mutlaka. Benim yorumum bu 90 dakikanın galibinin ilk 45 dakikada belirleneceği yönünde. Galatasaray çılgınlar gibi saldıracak, Fenerbahçe kapanacak. Bu baskı ya Galatarasay'ın birkaç farklı üstünlük sağlamasına neden olacak ya da Fenerbahçe kontrataktan bu farkı yakalayacak. Bence herhalukarda bu maç berabere bitmeyecek. Kim kazanırsa kazansın bu sezon şampiyon da olamayacak. Yazının başında söylediğim gibi herkes var mısın yok musun maçı olarak görüyor ama bu sene ikisi de yoklar. Ben kendi adıma böyle bakıyorum ve o yüzden yarın daha da fazla çıkarmaya çalışacağım derbinin tadını.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder