16 Nisan 2009 Perşembe

Porto 0 - Manchester United 1


Hemen söyleyelim Salı gecesi Liverpool için Çarşamba gecesi de Porto için peri masalı sona erdi. Aslında ilk 5-6 dakika Porto ben 2-2'ye rağmen saldıracağım ve skor avantajını yakalayacağım tarzında bir oyun oynuyordu.

Ne var ki Cristiano Ronaldo orta yuvarlağın 8-10 metre ilerisinde topu aldı ve bir yay gibi gerilerek mükemmel bir vuruş çıkardı. Cetvel çekti diyebiliriz aslında. Helton uzandı ama çıkarması neredeyse imkansızdı bu topu. Bu skor avantajını da sonuna kadar sürdürdüler. Defansta Ferdinand'ın dönüşü savunma güvencesini artırınca Porto da çok etkili olamadı zaten. Özellikle ilk yarıda sahada dengede durmak konusunda Manchesterlı fubolcular sıkıntı yaşasalar da oyunun hakimiyetini bu dakikalardan ele alarak maçı ve turu almasını bildiler. Anderson ve Cristiano Ronaldo ilk yarıda ıslak zeminde çokça düştü. Bir de Ronaldo bol ıslık topladı Porto seyircisinden. Emre Tilev'in bunu hayretle karşılayıp Lucho'nun bileğindeki Maradona ve boynundaki ay-yıldız dövmesine kadar sayması da ayrı bir enteresanlık teşkil etti. 2003'e kadar bu adamın Sporting Lisbon forması giydiğini bilmiyor olsa gerek.

Jesualdo Ferreira'nın takımı aslında daha iyisini haediyordu ama Manchester tecrübesiyle aldı götürdü turu. Seneye daha büyük işler yapabilir Porto. Ve ben bu tur öncesi Porto'yu aşağıladığım için utanıyorum:-(

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder