6 Nisan 2009 Pazartesi

Şampiyonlar Ligi Finali Roma'dan Alınacak mı?


Times'ın bir kampanyası var ve internette "Şampiyonlar Ligi finali Roma'dan alınmalı" görüşüne destek vermek için on-line oylama yapıyorlar. İngiltere'de uzun bir zamandan beri Şampiyonlar Ligi finalinin Roma'dan alınması konusunda bir kamuoyu oluşturulmuş durumda.

Son Roma-Arsenal maçında penaltı atışları sonrasında Arsenalli taraftarların Roma taraftarlarının saldırısına uğraması, yine 8 yıl önce 14 Liverpool taraftarının başkentte bıçaklanması, 2007'de 16 Manchester United taraftarının ve 2006'da 3 Middlesborough taraftarının da başına aynı olayların gelmesi ve yaralanmalarla sonuçlanan bu olaylar İngilizlerin Roma'daki finalde kuvvetle muhtemel yeralacak taraflardan biri olmaları nedeniyle finalin yerinin değiştirilmesi konusundaki baskılarının da artmasına neden oluyor.

İngiliz Taraftarlar Derneği Başkanı Malcolm Clarke bu konudaki çekincelerini "Çok endişeliyiz. İngiliz taraftarların burada oynanan maçlarda uğradığı saldırılar ve İtalyanların güvenliği sağlama konusundaki başıbozukluğunu biliyoruz" sözleriyle dile getiriyor.



UEFA Başkanı Michael Platini sezon başında Roma'da bir olay yaşanması durumunda finalin adresini değiştirebileceğini açıklamıştı. Şimdi İngilizler son Arsenal maçının arkasından bu sözleri kendisine hatırlatıyorlar ancak UEFA akanadında henüz bir değişiklik işareti gelmedi.

Her ne kadar İngiliz taraftarlar daha önce yaşanan olayların mağduru da gözükse bu sefer Roma'ya daha tedbirli gideceklerini düşünüyorum. Yavuz hırsız ev sahibini bastırır derim ben.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder