7 Nisan 2009 Salı

Barcelona - Bayern Münih


Bu sezonun kapasitesini en iyi gösteren ve istikrarlı takımı ile kapasitesini bir türlü gösteremeyen ve en istikrarsız takımının eşleşmesinde istikrarlı olanın kazanacağını düşünüyorum.

İstikrarsız Bayern Münih için yaralı aslan benzetmesi de yapabiliriz. Bu nedenle aslında Barcelona'nın kupa yolunda yarı finaldeki muhtemel rakibi Liverpool kadar tehlikeli. Aslında final yolu Barcelona için o kadar dikenli ki muhtemelen yarı finali geçseler bu sefer Manchester United'ı bulacaklar karşılarında. Tüm bu handikaplara rağmen ligde ve Milli Takımlar seviyesinde konsantrasyonunu tamamen bu maçlara verebilecek durumda olmaları ise Bayern'e ve muhtemel rakiplerine göre en büyük avantajlarından biri.

Bayern'e gelince haftasonu yaşanan Wolfsburg bozgununda bir de Lucio'yu kaybetmiş gözüküyorlar. Halihazırda belki de takımın en önemli parçalarından biri olan Hamit Altıntop'un sakatlık sonrası henüz istenilen düzeye gelmiş olmaması diğer handikapları. Öte yandan Klinsmann ilk maç skoruna göre bile gidebilir. Oturduğu koltukta sağlam olmadığını kendisi de hissediyor. Diğer yandan Ribery'nin sezon sonu ayrılmak istediği konuşuluyor ki Klinsmann ile bu yüzden sürtüştüklerini biliyoruz. Klinsmann için Bayern'in geleceğinde Ribery var ama Klinsmann var mı ya da Ribery kendi geleceğinde Bayern'e yer veriyor mu bu durum şüpheli.

Barcelona tüm bu koşullar altında favori ama Guardiola'nın sözlerine dikkat etmek gerekir: "Lig'de alınan sonuçlar Şampiyonlar Ligi için bir gösterge değil ama Bayern'in kendi liginde 5-1 yenilip buraya geliyor olması bizim için olabilecek en kötü durum".

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder