20 Nisan 2009 Pazartesi

Serie A'nın Fatih Terim'e İhtiyacı Var



6 Ekim tarihinde yazılmış blogumun ilk yazılarından biridir Fatih Terim ile Mourinho arasındaki benzerlikler.

İki Portre: Sayısız Benzerliği Bulun

İki adama da baktığımızda birinin Asya'nın diğerinin ise Avrupa'nın Adanalısı olduğu gün gibi ortaya çıkar. Ondan öte verdikleri demeçleri takip etmek bile yeterli bu adamların benzerliklerini saptamak açısından. İkisinin de egosu oldukça şişkindir. İkisi de çok iddialı demeçler vermeyi sever. Biri durup dururken tırmalamayı, diğeri bir saldırı hissettiğinde tırmalamayı sever.

Medyadan korkmayan ama medyada onlardan korkanların çok olduğu futbol adamlarıdır. Terse pek gelmezler, ters yapıldığını hissettiklerinde daha ağır karşılık verirler. Verdikleri karşılık öyle öldürmez ama süründürür cinsinden olur. Başarısızlık lugatlarında pek yoktur. Futbolcu da korkar her iki teknik adamdan. Tanrı'dan sonra yeryüzündeki en kudretli varlıklar olduklarına inanırlar. Maç öncesi karşı tarafı germeye bayılırlar ama arada sırada gerilen kendileri de olabilir.
Kendilerine başarılı olduğunu söylediğiniz sürece mutlu olurlar. Futbol matematiktir, ders almam ders veririm bunlar hep bu iki adamın ağzından çıkacak sözlerdir. Şık giyinirler, kaliteli yerlere giderler. Yaşça küçük olan Mourinho da Fatih Terim gibi evli ve iki çocuk babasıdır. Ama aileleri çok sık gündeme gelmez. Ve ikisi de evlerine fazlasıyla bağlı adamlardır.

Sırf bu benzerlikler yüzden Fatih Terim'in tekrar Serie A'da takım çalıştırması gerekiyor diye düşünüyorum. Hatta mümkünse Juventus ya da Milan gibi başa güreşen bir takımı. İkisinin varlığı Serie A'nın değerini artıracak ve sürekli gündem oluşturacaktır. Serie A'nın da böyle bir gündeme ihtiyacı vardır aslında. Yoksa hepten elden kayan yıldızlarla Premier Lig ile başedemez hale gelecekler eninde sonunda.

İtalyan kulüpleri umarım bunun farkına varırlar. Serie A'da bu iki adamın laf dalaşını görmek istiyorum. 2009-2010 sezonunda futbol için en büyük dileğim bu.

2 yorum:

  1. Hi, it's a very great blog.
    I could tell how much efforts you've taken on it.
    Keep doing!

    YanıtlaSil
  2. Thanks for your politeness.

    YanıtlaSil