18 Nisan 2009 Cumartesi

Boca - River



Superclasico öncesi River'ın Clausura'da 9 maçta 4 galibiyeti 3 beraberliği ve 2 yenilgisi var. Bu sonuçlarla dördüncü sırada. Boca Juniors'ın ise 3 galibiyete karşılık 2 beraberlik ve 4 yenilgi aldığını görüyoruz. Onlar da onbirinci sırada yeralıyorlar.

On beşinci Superclasico maçına çıkacak olan Riquelme'nin bugüne kadar oynadığı maçlarda 6 galibiyeti, 6 beraberliği ve sadece 2 yenilgisi var. Derbilerdeki deneyimli oyuncu bir dönem adı sıkça Galatasaray ile anılan Gallardo'ya dikkat etmeleri gerektiğini belirtiyor. Riquelme'nin geçen haftadan ağrıları devam ediyor ancak yarın maçta oynaması çok yüksek ihtimal.



Superclasico'nun bir başka tecrübeli ismi Palermo ise oldukça iddialı gözüküyor. 35 yaşındaki futbolcu Bonbonera'da mutlaka gol atacağını söylüyor. Bu onun son Superclasico maçı olabilir. Palermolu Boca döneminin artık sonuna geldiğimizi söyleyebiliriz. Ben onu hep transfer söylentileri ve bir maçta üç penaltıyı kaçıran adam olarak hatırlayacağım.

Bugüne kadar yaşanan en kritik derbi maçı değil ama en nihayetinde bir Boca-River mücadelesi. Herman Soro'nun dediği gibi futbol bu diyarda bir ölüm kalım mücadelesi. Ve bir Arjantinli'nin mutlu olması ancak o hafta takımının galip gelmesine bağlı. Hele ki tuttuğu takım Boca ya da River ise.

Maçın oynanacağı gün hava sıcaklığının 19 dereceye kadar çıkması bekleniyor. Parçalı bulutlu bir hava hakim olacak tüm güne. Son maçları biraz tatsız tuzsuzdu ama yarın futbola uygun hava koşullarında iki takımda ligdeki durumlarını da gözönüne alarak kazanmak için oynayacaklar. Bol gollü bir maç izleyebiliriz gibime geliyor. Maçı NTVSpor Pazar akşamı saat 21:00'dan itibaren naklen yayınlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder