27 Nisan 2009 Pazartesi

Bayern'de Yeni Dönem



Issız / İşsiz Adam diye yazdık Nisan ayının başında. Gerçi kovulma haberi birkaç blogda girilmiş ama biz farklı bir açıdan bakalım. Yeni dönemde göreve gelen Heynckes'li Bayern Münih tarihine.

64 yaşındaki Jupp Heynckes Bayern Münih'i 1987-91 yılları arasında çalıştırdı. Bu dönemde iki kez Bayern Münih ile Fc. Köln'ün önünde Bundesliga'yı kazandı. O dönemden Aumann, Augunthaler, Olaf Thon, Wolhfarth, Jürgen Kohler, Mihajlovic, McInally Heynckes yönetimindeki Byern Münih'ten aklımda kalan isimler. 1561 gün kaldığı görevinde Avrupa Kupaları düzeyinde ise bir başarısı yok. Yanlış hatırlamıyorsam 1987'de kaybedilen Porto finalinden sonra Sören Lerby'nin yerine takımın başına gelmişti.
Kendi kariyerindeki başarıların en tepesinde 1997-98 sezonunda Real Madrid ile kazandığı Şampiyonlar Ligi geliyor. İyi teknik direktördür ama futbolculuk yıllarındaki başarıları teknik direktörlük yıllarında daha parlak. 283 maçta 195 gol attığı Borussia Mönchengladbach formasıyla 1971, 75,76 ve 77'de şampiyonluğu kucaklarken Almanya Milli Takımı ile de 1972'de Avrupa Şampiyonası ve 1974'te de Dünya Kupası'nı kaldırma başarısını gösterdi.
Bayern Münih için yine yeni yeniden bir Hynckes dönemi. Ama Franz Beckenbauer, Karl-Heinz Rummenigge, Uli Hoeness, ve Karl Hopfner gibi akıl hocalarının arasında işinin pek kolay olmayacağı kesin.
Son bir not: 1-0'lık Schalke mağlubiyeti işin tuzu biberi oldu ama Wolfsburg depremi ve arkasında Camp Nou'da yaşananlar zaten Klinsman'ı bitirmişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder