15 Eylül 2009 Salı

Turkcell Süper Lig Beşinci Hafta



Bursaspor - Fenerbahçe:

Hiç kuşku yok ki Fenerbahçe'ye Bursaspor maçını getiren en önemli unsur saha içi disiplindi. Ancak bu disipline uyamayan tek adam Kazım oldu. Öyle pozisyonlar vardı ki Fenerbahçe'nin ikinci, üçüncü golü bulması içten bile değildi. Ancak Kazım2ın hovardalığı skor avantajını erken yakalamasını engelledi Sarı Larcivertlilerin.


Fenerbahçe çok mu iyi oynadı sorusunun cevabı hayır. Ama kötü de oynamadı. Topa bolca basan sert bir görüntüsü vardı. Mehmet Topuz ilk onbirde oynamayı yadırgamadı. Ancak ben sanki 40 yıllık Fenerbahçeli gibi arkadaşlarını sakinleştirme tavırlarını yadırgadım. Bana biraz yapmacık geldi. Öte yandan bir hafta önce Emre'nin gördüğü karta rağmen hakeme bu kadar yüklenen Fenerbahçeli futbolcuları da anlayamadım. Ortada hakem mi vardı o da ayrı bir soru.

Alex'in bir kez daha büyüdüğü bir doksan dakikayı izledik neticede. Ama basında hala Alex'e sallayanlar var bu da beni şaşırtmaya devam ediyor ( Basından Anti-Alexçi Yorumlar ).


Bursaspor'da Sercan ileride yalnız kalıyor, Turgay yeterince destek veremiyor. Pek çoklarının ortak görüşü ile benimki de aynı. Bursaspor'un ileri uçta Sercan'a partner olabilecek dağıtıcı bir santrafora ihtiyacı var. Galiba rahmetli Vedat Okyar'ın deyimiydi: Batalla et midir tavuk mudur anlayamadım.



Fenerbahçe çok önemli bir dönemeci geçti. Fikstüre baktığımda onuncu hafta Galatasaray ile karşılaşana kadar rahat maçlar oynayacak gibi gözüküyor. Yine de geçtiğimiz senelerdeki puan kayıplarını gözönüne aldığımızda hiçbir şey belli olmaz.



İstanbul BŞB - Trabzonspor:


Ligin ilk dört haftasının flaş takımıydı İstanbul BŞB. Öte yandan Trabzonspor içinse zor günler sözkonusuydu. Trabzonspor'un birine patlaması gerekiyordu bu da BŞB. oldu.


Yine de ilk iki goldeki basit yan top hataları olmasa Trabzonspor çok zorlanırdı İstanbul deplasmanında. Ama Egemen'in arasına karbon koyup ardarda attığı iki gol maçı çok erken bitirdi. Bu dakikadan sonra oyunda geniş alan bulan Trabzonspor farka koştu. Trabzonspor açısında Gökhan ve Umut'un skora katkı yapması sevindirici. Ancak her zaman Egemen gibi biri kilidi açmayabilir.


Bu nedenle Trabzonspor'un asıl oyun kilitlendiğinde skoru kendi lehlerine çevirebilecekleri oyunculara ihtiyacı var. Gabriç doğru bir transfer izlenimi verdi ama daha konuşmak için erken.


Galatasaray-Beşiktaş:



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder