28 Eylül 2009 Pazartesi

Galatasaray ve Eskişehirspor Yenişemedi


Fenerbahçe ve Galatasaray için asıl gösterge bu yıl Bursaspor, Eskişehirspor, Gençlerbirliği ve Manisa maçları olacak. İlk 7 hafta bu takımların ortaya koydukları istikrarlı futbol bu kanıyı doğurdu.

Kabul etmek gerekirki Rıza Çalımbay'ın Eskişehirspor'u oldukça cüretkar bir kadroyla çıktı rakibinin karşısına. Maç öncesi Eskişehirspor'un kontrataklarla etkili olması beklenirken Burak'ı da katarsak 4 hücum oyuncusu ile oynayan kırmızı siyahlıların takımın geri kalanı ile kopukluğu bunu engelledi. Ama öte yandan hücumdaki dörtlü de rakip savunmayı çok fazla çıkarmadı. Bu yüzdendir ki Galatasaray önceki maçlarda kurduğu baskının bir kısmını ancak oyunun son bölümlerinde kurabildi.

Rijkaard iyi bir teknik adam, futbolu basit düşünüyor. Bu yüzden ihtiyacı olan yerde orta saha ve forvet hattında değişiklikler yaparak oyunun kaderini etkiliyor. Bir hafta önce 3 gol atan Nonda ile oyuna başlaması gayet makul. Uğur'u savunmanın soluna alması ve rakibin hızlıadamlarına karşı önlem alması da her ne kadar defansın göbeğinde sakatlıklar nedeniyle gibi gözükse de rakibe göre önlem alabildiğini gösteriyor. Defans hattında bu düzenleme Sabri'nin de şişirmeleri gözönüne alındığında Galatasaray'ın kanatlarını kullanamamasına yol açtı o da ayrı konu. Yine de daha farklı bir çözüm göremiyorum. Ama lig başlayalı 7 hafta oldu ve artık herkes Elano'nun neden hazır olmadığını merak ediyor. Temel sıkıntı ikinci yarıda oyunu çözebilecek bu ismin sahada yeralmaması olsa gerek. Artık herkes biliyor ki Kewell tek devrelik bir performans sergileyecek, Nonda-Baros oyunun gidişatına göre değişecekler. Dolayısıyla bu hamlelere önlem almak rakip takımlar açısından muamma değil. Ama Elano'nun ne vereceği Galatasaray açısından hala muamma olmaya devam ediyor. Tıpkı Fenerbahçe'de Santos gibi o da henüz yeterli performansa ulaşamadı.

Galatasaray'ın puan kaybetmesi kadar doğal birşey yok. Fenerbahçe de kaybedecek. Zaten tüm maçları kazanmaları beklenemezdi. Asıl konu etmemiz gereken henüz mağlubiyet yüzü görmeyen Eskişehirspor ve Gençlerbirliği olsa gerek.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder