15 Eylül 2009 Salı

Şampiyonlar Ligi'nin Genç Yetenekleri

Miralem Pjanic, Lyon, 19

Orta sahada hücuma yönelik olarak oynayan Bosna Hersekli oyuncu Lyon'u Liverpool ve Fiorentina'nın yeraldığı grupta bir üst tura taşımaya çalışacak.

Yoann Gourcuff, Bordeaux, 23

Hiç kuşku yok ki Bordeaux gruptan çıkacaksa bu adam sayesinde çıkacak. Kaderin garip bir cilvesi daha önce Milan'da oynayan ancak verimli olamayan genç yetenek geçen yıl tekrar Milan'ın gündemine gelmiş ancak bu sefer kendisi gitmek istememişti. Şimdi Şampiyonlar Ligi'nde karşılarında bir başka İtalyan kulübü Juventus var. Bayern Munich'in de yükselen form grafiği göz önüne alındığında işleri çok zor ama Bordeaux Yoann Gourcuff'un maharetli ayaklarına güveniyor. Independent gazetesi onun Cristiano Ronaldo gibi bir film yıldızı ışığına, pas yeteneği açısından Fabregas'ın becerisine, Roy Keane'nin durdurulamaz enerjisine sahip olduğunu belirtiyor. Fransızlar için Zidane'ın yeni varisi.



Tomas Necid, CSKA Moscow, 20

Geçtiğimiz yıl Slavia Prag'dan CSKA Moskova'ya imza atan genç forvetin peşinde Arsenal ve Bayern Munich var. Ben hiç maçını izlemedim ama bu yıl ŞL'de takibe alacağım.

Sergio Aguero Atletico Madrid, 21

Benim için hala beklenen patlamayı yapamamış bir oyuncu Kun Aguerro. Maradona'nın damadı Madrid ekibinin Forlan ile birlikte en önemli ismi. Geçtiğimiz yıl ŞL'de istedikleri başarıyı yakalayamadılar ancak bu yıl başarıyı yakalamak için Porto'yu geçmek zorundalar. Gruplarında Chelsea'nin kalifiye olacağı düşünülürse ikincilik bu hedef için yeterli olacak. O da sık sık İngiliz kulüplerinin gündemine geliyor.

Alexandre Pato, AC Milan, 20

Halen gelişim dönemini yaşıyor. Kaka'nın gidişinden sonra tüm Milano halkı( en azından Interli olanlar hariç) umutlarını bu genç adama bağladılar. Sezon başında evlenen Brezilyalı Ronaldinho'nun tersine düzenli hayatı ile dikkat çekiyor (Tıpkı Kaka gibi). Milan'a 17 yaşında iken 15 milyon £ bonservis ile gelen Pato'nun Milan'ı geçebilmesi için Real Madrid dışında Marsilya'yı da alt etmesi gerekiyor.

Federico Macheda, Manchester United, 19

İtalyan Ferguson'un geçen sezon şapkadan çıkardığı son star adayı. Güçlü fiziği ve gol bölgesindeki yetenekleri geçen yıl içerisinde Manu'yu birkaç kez ipten aldı ve taraftarlar arasında bir Mashedamania cemaati oluşturdu bile. Bu yıl Şampiyonlar Ligi'nde muhtemelen yine sonradan oyuna sokarak kullanacak Ferguson onu.

Jack Wilshere, Arsenal, 17

Aslında herkes bu genç yeteneğin farkındaydı ama o sezon öncesi Emirates Cup'da oynadığı futbolla turnuvaya damgasını vurdu. Capello kuvvetle muhtemel ona 2010 kadrosunda yeraçabilir. ŞL'de kaç maç izleme şansımız olur bilemiyorum ama önümüzdeki on-on beş yıl ondan bolca bahsedeceğiz.



Mario Balotelli Inter Milan, 18

Morinho'nun Davide Santon ile birlikte bolca şans verdiği isimlerden biriydi Balotelli. Bu sezon Milito ve Eto'nun arkasında zaman zaman sonradan oyuna girerken zaman zaman kanada yakın olarak ilk onbirde izleyeceğiz Gana asıllı İtalyan oyuncuyu. Güçlü fiziği, gol vuruşlarındaki becerisi, driblingi herşeyi iyi fakat birçok Afrika kökenli oyuncu gibi biraz laubali. Haftasonu Genoa karşısında da sırf bu yüzden kaçırdığı golü izlemeyenler varsa mutlaka bulup izlesinler.


Bojan Krkic, Barcelona, 19

O da sonradan oyuna girenlerden. Ama İspanya Milli Takımı'nın geleceği gözüyle bakılıyor. Krkic Barcelon alt yapısının dünya futboluna sunduğu son yıldızlardan.

Stevan Jovetic, Fiorentina, 19
Fiorentina Liverpool ve Lyon ile birlikte aynı grupta ve bu genç yeteneğe çok güveniyor. Jovetic'i de henüz izleme şansım olmadı ancak Independent onun için Liverpool'un en çok çekinmesi gereken ayakların başında geliyor demiş.

Sebastian Giovinco, Juventus, 21
Independent onu yazmayı unutmuş ama ben ekledim. İtalyan futboluna çok uzun zamandır onun yaratıcılığına sahip bir oyuncu gelmedi. Son derece yumuşak bilekleri ve müthiş bir oyun zekası var.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder