23 Eylül 2009 Çarşamba

Gol Sevinçleri Top 5 Listem

Adebayor'un attığı depar ve Arsenal tribünlerinin önünde kayması sonucu gol sevinçleri tekrar gündeme oturdu. Ben de daha önce kendi oluşturduğum top 5 listemi tekrar gündeme aldım. Benim unutamadığım ve/veya çok beğendiğim gol sevinçleri:
1. Herhalde gol sevinçlerinin en ulvi olanı doğan çocuğa armağan edilenleri. 94 Amerika'da ilk kez Bebeto ile gördük ya da belleklerimize yerleşti. Sonra her ülkeden her milletten futbolcu doğan çocuklarına armağan etmek için bu sevinci kullandılar.

Daha güzel bir gol sevinci olabilir mi?


2. Korner bayrağı gol sevinci denince olmazsa olmaz aksesuarlar arasında gelir. Gol sevinci yaşamamnın ve bu sevince futbolcular ile taraftarı da davet etmenin en temel mekanlarındandır köşe gönderi. Birçok futbolcu gol sevincini kutlamıştır köşe gönderinde. Ama bunu en sevimli yapan Roger Milla'dan başkası olamaz. Kamerun'la 40 yaşını devirdiği günlerde çıktığı Dünya Kupası maçlarında her gol sonrası biz de evin salonunda onunla beraber dansetmiştik.


3. Gol sevincini en güzel Brezilyalılar yaşıyor, sambadan başlayan o klasik gol sevinçlerini daha da çeşitlendirdiler. Real Madrid forması altında yengeç, kanguru ve hamamböceği dansları benim en çok eğlendiğim ve yaratıcı bulduğum gol sevinçleri arasında üçüncülüğe oturmayı hakkediyor.

4. Bu adam gol sevinçlerine ayrı bir anlam kattı. Benim hatırladığım gol sonrası havada taklalar attığını gördüğüm ilk oyuncu. Öncesinde yapan varsa da bunu bir gelenek haline getiren Meksikalı Hugo Sanchez. Ondan sonra bunu yapan birçok oyuncu izledik. Hatta Obafemi Martins gibi bazı oyuncular bu sevincin benzerlerini parende atarak yaşadılar. Ama hiçbiri orjinali kadar görkemli ve etkileyici olmadı. Küçükken İspanya'da Real Madrid'i tutma nedenlerimden.
5. İşte listeye beşinci sıradan giren gol sevinci: Caniggia ve Maradona'nın sahalarımızda hiç görmek istemediğimiz türden bir gol sevinci paylaşımı. Listeye girme nedeni ise son derece cüretkar oluşu:



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder