22 Eylül 2009 Salı

Turkcell Süper Lig Altıncı Hafta

Fenerbahçe - İstanbul BŞB


İlk yarısında ciddi pozisyonlar yakalayan Fenerbahçe, ikinci yarıda öyle rölanti bir oyun oynadı ki belki de TSL'ninbu sezon en berbat 45 dakikasını izledik.

Herkes bir hafta önce Trabzonspor'dan 6 gol yiyen İstanbul BŞB'nin bu maçı da farklı kaybedeceğini düşünüyordu ama karşısında bitse de gitsek tadında bir Fenerbahçe buldu. Sezon başında Fenerbahçe'nin özellikle kanatlarının bu sezon çok iyi işler çıkaracağını düşünüyordum. Zaten Daum'da kanat organizasyonlarını seven bir teknik adam. Ancak bugün itibariyle ne sol kanat ne de sağ kanat beklenen verimliliği sağlayamıyor.

Taraftarla polimiğe giren Colin Kazım'ın iyi işler yaptığını okuyorum son zamanlarda. Ancak Kazım sürekli başrolde olmasına ve topla çok buluşmasına rağmen bence efektif olamıyor. Bir diğer eksiği de futbolu bilmemesi. Pas vermesi gereken yerlerde şut atan bir futbolcu Kazım. Sol kanatta ise Santos bir türlü tempolu oyuna girememiş durumda. Maç içerisinde anlık patlamalar yapıyor ama sonrasında uzun süre oyunda gözükmüyor. Şimdilik Roberto Carlos'un formsuluğunda Vederson alternatif olabileceğini gösterdi.

Şu bir gerçek ki Fenerbahçe tek santraforlu düzende oynayabilir. Bu düzeninde oyuncusu Semih. Ama ne Zico, ne Arogones ne de Daum bu şansı vermemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Güiza, Semih ve Alex'i beraber oynarken taşıyabilecek bir orta sahada olmadığına göre Fenerbahçe'nin ideal düzenini bulamma sorunu halen devam ediyor.

Fenerbahçe rakibi karşısında düşeş attı, yek geldi. Ama o tek gol altıda altı yapmasına yetti. Fenerbahçe için en büyük artı altı haftada yenilen iki gol ve Bilica'nın riskli oyununa rağmen Lugano ile birlikte güven vermesi. Yine de maç içerisinde zaman zaman anlamsız riskler alıyor Bilica.

Kasımpaşa - Galatasaray


Özellikle ilk yarıda etkili oynadı Kasımpaşa. Moritz ile girdikleri pozisyonlar var. Ama Galatasaray da kadro derinliğinin nimetlerini maçın ikinci yarısında gördü.

Futbol adına öyle ahım şahım bir oyun oynamadı Galatasaray, ancak ikini yarıda belli bölümlerde ciddi baskı oluşturdu rakibi karşısında. Nonda hafta sonu ilk onbirde oynamak istediğini ifade eden demeçler vermişti. Rijkaard onu ikinci yarının başında oyuna soktu. O da maçı çeviren golleri atarak hat-trick yaptı.

Elano henüz takımın düzenine tam olarak uyum sağlayamadı. Bu da çok şey beklenen Brezilyalı'dan en fazla 45 dakikalık performanslar seyretmemize neden oluyor. Bugün ilk yarıda Baros ile birlikte rakibin kilidini açamayınca Rijkaard kenarda oturan silahlarını devreye sokarak yerlerine Nonda ve Keita'yı soktu. Sonuç ikinci yarıda değiştiğine göre doğru da yaptı.

Gökhan Zan'ın yokluğunda zaten birbirilerine alışık olan Servet - Emre Aşık ikilisidört beş pozisyon verseler de genelde uyumlu bir ikili performans ortaya koydular. Benim fikrim ne olacağını bilmediğim bir Gökhan Zan yerine bu ikiliyi kullanmak olurdu. Emre Aşık dün ki görüntüsü itibariyle değil genel performansı itibariyle fazlasıyla hakediyor ilk onbirde oynamayı.

Hakemin görmediği ya da veremediği pozisyon maçın seyrine etki edebilirdi. O vakit de ortaya hoş olmayan bir sürü şey atılacaktı. İyi ki Galatasaray skor dezavantajının altından kalkabildi.

Adnan Polat bilet fiyatlarına tepki olarak maçı tribünlerden izledi. Ben de Kasımpaşa yönetimine hakveriyorum. 100 TL'ye kombine almayan bir seyirci 120 TL'ye izler o zaman Galatasaray'ı. Ama şu bir gerçek ki maçı taraftarların arasında izleyen yönetim tribün performansları ile sahadaki oyunculardan daha çok yoruldu herhalde.

Beşiktaş - Kayserispor

Golü yiyene kadar sanki uykuda bir Beşiktaş, golü yedikten sonra da pürtelaş gerçekleştirilen hücumlar. Beşiktaş da belki motivasyon tükendi, belki de tüm güçlerini geçen sezon harcadılar.

Mustafa Denizli'nin motivasyonunun düşük olduğu belli, henüz taşların hiçbirini oturtamadı kadroda. Ama bugün gelinen noktada altı haftada zirvenin 12 puan geisinde bir Beşiktaş var. Kendi evlerinden yenildikleri Kayserispor zaten kolay gol atabilen bir takım değil. 2 gol atsalar imkanı yok çıkaramazlar. Ancak Beşiktaş haftalardır birini bulamıyor ki ikincisini atsın.

Trabzonspor - Antalyaspor

Özetlerden takip edebildiğim kadarıyla Gökhan ve Umut geçen sezon içerisindeki uyumlarını tekrar yakalamış gözüküyorlar. Yeni aldıkları yabancı oyuncuları Gabric'in de hücuma getirdiği katkılar var. 6 golle kazanılan İstanbul BŞB maçı Trabzonspor'u havaya sokmuş gibi duruyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder