20 Eylül 2009 Pazar

Manchester'da Sıra Er Meydanında Savaşmaya Geldi



Birçok rekabet vardır dostlukla başlayan ve zaman içerisinde iki şehrin düşman kardeşleri haline gelen. Fenerbahçe-Galatasaray rekabeti de böyle değil midir? Manchester şehrinin iki takımının hikayesi de benzerdir aslında. Birinin yükselişi ile çekememezlik ateşi alev alır, sahada futbolcuların kavgası daha sonra tribünlerin kavgası olur.

Çok uzun zamandır United karşısına hiç bu kadar güçlü çıkmadığı için City bu kez daha bir güvenle geliyor maça. Hafta içi açıklamaları vererek aslında United kanadında da bir çekince olduğunu ortaya koymuştuk (bkz: Manchester Derbisi). Ferdinand oynayacak mı bilemiyoruz ama defansın göbeğinde onla ya da onsuz United'ın sıkıntı yaşayacağı kesin. Oynarsa sakatlıktan sonra ne derece verimli olur tartışılır. Ama City kanadında çok daha ciddi sorunlar var. Forvet hattının tamamını kaybetmiş durumda City. Adebayor cezalı, Robinho, Tevez ve Santa Cruz sakatlar. Büyük ihtimalle forvet hattında son tercih olan Bellamy'i izleyeceğiz. Bu kadar çok forvet oyuncusu almasıyla dalga geçilen bir takım için traji-komik bir durum doğrusu. Herhalde kime sorsanız City'nin sıkıntı yaşamayacağı yer için ilk olarak forvet hattını gösterirdi.

Buna karşılık geçen seneye göre zayıflayan forvet hattında Rooney ve Berbatov isimleri bile galibiyeti getirmek için yeterli gibi görünüyor. Oyunu muhtemelen United'ın kontrolüne bırakacaktır City. Ancak yine önceki yazımda da belirttiğim gibi kolay teslim olmayacaklarını düşünüyorum. Forvet hattına kadar dizilişte oldukça başarılı bir oyun formasyonuna ve kadro yapısına sahipler.

Sadece sol kanatta Petrov mu Zabeleta mı forma giyecek belirgin değil. Ligdeki son duruma baktığımızda City'nin bir maçı eksik ancak iki takımda aynı puanda. Geçmişe baktığınızda galibiyet tablosunda 61-41 United önde.

Sezon başı başlayan billboard savaşları , sezon içerisinde taşınan demeç savaşları sonrasında iki takım şimdi er meydanına çıkıyorlar. Bu sezonun Real Madrid-Barcelona maçı ile birlikte en çok beklenen ve merak edilen lokal karşılaşması. TSİ ile 15:30'da ekran başına.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder