3 Şubat 2010 Çarşamba

Üç Yabancı


Galatasaray ara transferde aldığı 3 yabancı oyuncuyla büyük sükse yaptı hiç kuşkusuz. Henüz ısınma turları bu oyuncular için ancak sahada da oyuna ve takıma uzak üç yabancı izledik.

Bunlardan Jo haftasonu attığı golle dikkatleri üzerine çekerken yine de savımı destekler nitelikte bir oyun ortaya koymuş ve bana göre Galatasaray için Nonda'dan daha faydalı olamayacağı tezimi güçlendirmişti. Bu maç özelinde ise ortaya birşey koyamadan 33. dakikada sakatlanarak oyunu terketti. Bu nedenle üzerine çok fazla yorum yapmaktansa diğer yabancılar gibi hala takıma ısınamadığını ve yabancılık çektiğini yazmak şimdilik yeterli olacaktır.

Dos Santos içinse gelecek için yapılmış çok önemli bir transfer olduğunu belirtmiş ancak Galatasaray taraftarları bu genç oyuncudan Arda'nın sırtına yükledikleri kadar ağır bir yük koyarlarsa yanlış yapacaklarını yazmıştım. Dos Santos oyuna dahil olduktan sonra etkin değildi. Hatta çok acemice hareketler de yaptı. Elano'nun önemli bir akınını Brezilyalı ile çarpışıp keserek muhtemel bir golü engelledi. Üstüne kendi ayağında kalan topla da ceza sahası içerisine yığılarak sarı kartı da gördü. Hatta maçın esprisini TRT spikeri "Elano'ya yaptığı hareketten dolayı kart görmüş olabilir" diyerek yaptı.

Neill'a gelince ilk yarıda birçok pozisyonda diğer defans oyuncuları ile uyumsuzluk sergilese de hala Galatasaray için ilaç olma potansiyelini gösteriyor. Takıma en çok adapte olan Neill ama bu olumsuz bir huy edinerek perçinlenmiş. Necati'nin golünde ofsayt diye elini kaldırıp yan hakeme bakması Necati'nin topa vurması için bulunmaz bir fırsat yarattı. Oysa müdahale etse Necati şut dahi çekemeyebilirdi. Necati'ye tekrar döndüğünde ise iş işten geçmişti.

Şimdi gelelim eksiklere. Evet Galatasaray bir hayli eksik ve sahada yeniden kurulmuş bir onbir var. Ama Arda dışında takımı alıp götürecek adam yok. Elano şöyle böyle ve geldiğinden beri ben vasatı aşabildiğini hatırlamıyorum. Servet darmadağın olmuş halde, kaptırdığı top sayısını hatırlamıyorum. Diğer oyuncular için de geçerli bu top kayıpları.

Ligin geri kalanı için tehlike sinyalleri veren bir tablo var açıkçası. Onca yeni transfere rağmen Galatasaray eskilerden bekleneni alamıyor, yeniler ise henüz yabancı. Böyle olunca da üç yabancı aslında Arda'yı saymazsak sahada on yabancı ve bir yalnız adam haline dönüşüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder