1 Şubat 2010 Pazartesi

Takım Olmak



Mısır üçüncü kez üstüste Arika Uluslar Kupası'nı evine götürürken garip birşey takıldı aklıma ister istemez. O Mısır'da ne bir Drogba vardı ne de bir Adebayor. O Mısır'da ve önceki Mısırlar'da en büyük yıldız Ahmet Hassan'dı.

Turnuva boyunca bir maestro gibi takımı yönetti. 35 yaş yolun yarısıydı ama futbolda sonu demek. Yolun sonunda çok büyük bir başarı daha elde etti. Ve tekrar Mısır'a dönecek olursak Mısır'da ne bir Essien vardı ne de bir Eto. Garip değil mi Avrupa'nın kalburüstü transfer piyasasında adı geçen bir tek oyuncunuz olmasın ve üstüste üç kez Afrika Uluslar Kupası'na uzanın.

Garip değil mi en spektaküler futbolcunuz 35 yaşında ve meslek hayatının büyük bir bölümünü Türkiye'de geçirmiş olsun. Ve bu adama koskoca Beşiktaş Ahmed Hassan ile mi şampiyon olacak diye kulp takın.

Mısır takım olabilmenin en çarpıcı örneğini verdi son üç kupada. Evet belki 20 yıldır Dünya Kupası'na katılamadılar ama Fildişi, Gana, Kamerun, Cezayir gibi Afrika futbolunun önde gelen takımlarını evlerine boynu bükük gönderdiler. Alkışlar Mısır'a...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder