17 Şubat 2010 Çarşamba

Tam 20 Yıl Önce Bugün


17 Şubat'ın Türk Milli Futbol Takımı tarihinde büyük bir önemi var. Tıpkı 2010'un 17 Şubat'nda TFF'nin Hiddink ile dün Amsterdam'da biraraya gelip anlaşmaya varıldığını açıklaması gibi bundan tam 20 yıl önce 1990'ın 17 Şubat'ında da bir başka yabancı teknik adam futbolumuzda yeni bir çığır açmanın ilk adımlarını atıyordu Almanya'nın Frankfurt kentinde.

Futbol Federasyonu Başkanı Şenes Erzik o zamanlar danışmanlık yapan Derwall ile birlikte Piontek ile biraraya geldiler. Yapılan görüşme sonrası yıllık 300.000 DM karşılığında da Danimarka Milli Takımı'nın yaratıcısı ile anlaşmaya varıldı. Bir başka önemli spor adamı Levent Bıçakçı da Hukuk Kurulu Üyesi sıfatıyla görüşmelerde yeraldı.

Piontek'in ilk açıklaması "Buraya anlaşmak için geldim, özellikle altyapı ile ilgili isteklerim olacak. Altyapıya eğilmek ve ilgilenmek istiyorum" oldu.

O günden bugüne tam 20 yıl geçti. Piontek ile girilen yolda Milli Takımımız o zamanlar hala edemeyeceğimiz başarılara ulaştı geçen 20 yıl zarfında. Onun eğildiği altyapıdan birkaç nesil yetişti ve Milli Takımı Dünya ve Avrupa üçüncülüğüne taşıdı.

Şimdi Milli Takım adına yepyeni bir dönem açılıyor. Hiddink ile bu başarıları daha da yukarı taşımak ve devamında tıpkı Fatih Terim gibi yardımcılarının bayrağı daha da yukarı götürecekleri bir dönem olmasını umuyorum.

Ve yine kimsenin bu yeni dönemde Hollandalı teknik adamın işine fazla burnunu sokmamasını.

1 yorum: