28 Şubat 2010 Pazar

Tükeniş


Karınca ile Ağustos Böceği'nin hikayesini bilirsiniz. Karınca yaz boyu çalışır, ağustos böceği yan gelir yatar. Kış geldiğinde de karınca yan gelir yatar, ağustos böceği aç kalır. İşte o hikaye her zaman öyle olmuyor.

Yaz boyunca iyi transferlere imza atan Fenerbahçe ara transferde yan gelip yatarken tıpkı kendisi gibi yazın yapılan transferlerin flaş takımı Galatasaray bu dönemde kadrosuna kattığı 3 önemli ismin keyfini sürüyor bugün. Fenerbahçe'ye bakıyoruz İstanbul B.Ş.B. karşısında Lille onbiri, Galatasaray'da ise neredeyse tüm takım değişmiş. Hiç kuşku yok ki bugün ara transferde katılan oyuncuların önemli bir etkisi oldu Kasımpaşa maçının 4-1 ile geçilmesinde. Ve hiç kuşku yok ki Lille maçının dili dışarıda onbirinin iflasıydı İstanbul B.Ş.B maçı.

Yöneticiler şimdi hakeme yüklenecekler doğal olarak. Aynısını diğerleri de yapıyor sonuçta. Ama Fırat Aydınus biraz adil olabilse Cristian'a ve Ekrem'e direk, Alex'e de ikinci sarıdan kırmızı göstermesi gerekirdi. Fenerbahçe'nin sayılmayan golünde ofsayt olduğundan ve kalecinin görüş açısının kapandığından şüpheliyim ama bu zaten çok tartışmalı bir kural. Sonuç eyyam varsa dibine kadar var ama çıkması gereken bu üç kırmızıdan karlı çıkacak olan Fenerbahçe değil. O yüzden yöneticilerin köpürmesi de hedef saptırma.

İstanbul B.Ş.B. kadrosundan Alex'i çıkarsanız kalan takım ilk beşe giremez. Vederson, Deniz, Selçuk, Bekir zaten bu kadronun adamı değiller. Ama sezon başında binlerce TL'yi bastırtıp kombine alan taraftar üç şampiyonluk sözü ile uyutuluyor işte. Daha vahimi rakibi devre arasında güçlenerek çıkarken o kan kaybediyor.

Bugün bu kadar kısa zamanda Fenerbahçe'nin beş puan geriye düşmesinin hikayesi budur aslında. Başka şey aramamak lazım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder