7 Şubat 2010 Pazar

2012 Avrupa Şampiyonası Kuralarının Ardından



2010 Dünya Kupası Eleme Grubuna göre daha iyi bir gruba düştük ama o zaman da lokum gibi kura çekmiştik unutmamak gerekir. Doğal favorilerindendir Türkiye bu grubun ikinci torba takımı olarak ve Avusturya'dan da Belçika'dan da çok daha üst düzeydedir futbolun geldiği nokta.

Ama bir parantez açmak gerekir tıpkı Bosna Hersek gibi Avusturya futbolu da son yıllarda bir kıpırdanma içerisindedir. Bu anlamda da aslında Belçika'dan çok Avusturya'yı dikkate almak gerekir.

Diğer gruplara baktığımızda B ve D grubu ilginç gözükmekte. B grubunda Rusya, Slovakya ve İrlanda Cumhuriyeti birinci olabilmek için kıyasıya kapışacaklar. Fransa, Romanya, Bosna Hersek ve Belarus'un olduğu D grubunda sürprizler yaşanabilir. Bana H grubu da karışık geldi. Portekiz kesin favori gözükse de Danimarka , Norveç ve Kıbrıs Rum Kesimi ile ve beşli bir grup olması özelliği ile oldukça karışık bir grup.

Türkiye A grubunda olmasaydı hangisini tercih ederdim. F grubu dışında başka bir grup olmazdı herhalde. Bu nedenle diğer gruplara bakıldığında büyük ihtimalle ikincilikle bitirebileceğimiz bir gruptayız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder