8 Şubat 2010 Pazartesi

Tarlada Olaylı Maç



Şükrü Saraçoğlu'nda rakiplerinin puan kaybettiği bir haftada liderliğini pekiştirmek için çıktığı Diyarbakırspor maçında çok önemli bir fırsatı harcadı Fenerbahçe.

Fenerbahçe'nin özellikle ikinci yarının başlangıcından maçın bitimine kadar sürekli yükselen temposuyla birara nefes alamaz hale gelen Diyarbakırspor kontra birkaç toptakesinlikle oyunu kendi lehlerine sonuçlandırabilirlerdi kabul ediyorum ancak sahadan dışarı zor attılar kendilerini maç sonunda. Fenerbahçe'nin ise bu kadar hırs ve istekli oynadığı bir maçta puan kazanamamasında iki şey etkili oldu.

Bunlardan ilki hiç kuşkusuz patates tarlası. Fenerbahçe ligin ikinci yarısında oynayacağı maçların Şükrü Saraçoğlu2nda olanları için şimdiden kara kara düşünmelidir. O sahada top oynamak ızdırap hale gelmeye başladı. Diyarbaırspor maçıyla zirve yaptı sahanın rezillliği. Bir tane adam ne top tutabiliyor ne de sürebiliyor. Alex gibi adam maç boyunca boğuşmak zorunda kaldı topla.

İkinci etken ise Daum'un tercihleri olsa gerek. Maça Özer'i sağda, Topuz'u solda oynatarak başlamak takımın tüm hücum dengesini bozdu. MAç içerisinde sürekli yer değiştiren bu ikilinin maçın başından itibaren bu değişkenliğe ayak uyduramaması koskoca bir ilk yarıyı öldürdü açıkçası.

Daum'un bir başka tercih hatası da Lugano'nun sakatlığı sonrası yaşandı. Bu sezon bir iki maç bu bölgede oynamıştı Deniz hatırladığım kadarıyla ama bu adam buranın oyuncusu değil malesef. Ayman'ın golünde herkes kafasını eğmesini konuşuyor. İyi de Ayman topu ayağına aldığında önce bir iki adım ona doğru atıp sonra geri kaçarak önünü açmasına ne demeli? Eğer Ayman topu ayağına ilk aldığında koşusunu kesip geri dönmese o şut çıkmazdı. Sonrası da vahim tabi, onun yüzünden Volkan topu ancak içerideyken görebildi. Ama tercih Daum'un, hata da. Önder'i turşusunu kurmak için affettiler herhalde.

Daum ile ilgili bu hafta yaşanan sıkıntı çözülür sorun değil, Daum zaman zaman gariplikler yapsa da istikrarlı bir teknik adamdır. Ama saha sorunu bugünden yarına düzelecek birşey değil. Bununda günahı stadı yapanların boynuna. El insaf muhteşem bir mabet yap, ortasında da iki öküz alıp tarla sür. Durum bu yani...

İki kelam da Koray Gencerler'e edelim. Senden hakem falan olmaz abi. En az 7-8 maçını izledim yönettiğin. Sorun yüreksiz duruşunda. Maçın başında Emre'nin bir seni dövmediği kaldı ama gıkını çıkaramadın ya o andan itibaren Fenerlisi, Diyarbakırlısı herkes dövdü maç boyu seni.

Tazemeta ya da Bebbe idi şimdi hatırlayamıyorum, ilk yarıda kaleci ile karşı karşıya kalacakken Bilica tarafından düşürülmesine nasıl sarı kart çıkardın diye sormuyorum çünkü başta da söyledim kırmızıyı çıkaracak yürek yok. Yüreksiz de hakemlik olmuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder