6 Kasım 2009 Cuma

Stamford Bridge Tarih Oluyor


Stamford Bridge tarih oluyor. Kenyon Martin'in yerine göreve gelen Ron Gourlay'in ilk icraatı stadın isim hakkını satmak olacak.

10-15 yıllık bir anlaşma planlayan Chelsea Kulübü böylece 150 milyon £ gibi bir geliri de kasasına koymayı hedefliyor. Formaya yıllık 13 milyon £ karşılığı reklam veren Samsung stadyum için de adaylar arasında yeralıyor. Bir diğer adaysa Etihad Havayolları. Halihazırda şirketin Chelsea ile kulübün havayolu ulaştırma konusunda bir iş ortaklığı sözkonusu.

Gourley hedeflerini de oldukça agresif tutuyor ve önümüzdeki beş yılda iki Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu hedeflediklerini bu açıdan da yeni gelir kalemleri yaratmanın önemli olduğunu belirtiyor.

Öte yandan Gourley bu konuda eleştirilmiyor da değil. Bazı yazarlar Chelsea taraftarlarının bu durumu pek de memnuniyetle karşılamayacaklarını ifade ediyorlar. Karşıt görüş Chelsea'nin bir tarihi olmadığı ve ellerindeki belki de en önemli tarihin asının değiştirilecek olması karşısında taraftarların duygusal anlamda bunu pek hoş karşılamayacakları yönünde. Taraftarlar 300 milyon £ tutarında bir yata sahip olan işadamı Abramovic'in böyle birşeye neden ihtiyaç duyduğunu sorguluyorlar.

Ne olursa olsun artık Stamford Bridge isminin tarih sayfalarında kalacağı kesin gibi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder