24 Kasım 2009 Salı

Milli Takım'da Piontek-Terim Modeli


Haftalardır Milli Takımı'n başına kim gelecek sorusu gündemimizi oluşturdu durdu. TFF bu konuda doğru bir adam atarak işe ikinci adamı bağlayarak başladı.

Abdullah Avcı yeni gelecek teknik direktörün yardımcılığına getirildi. Milli Takımlar'ın alt kategorilerinde başarılı bir geçmişi olan Abdullah Avcı hiç şüphesiz birkaç yıl sonrasının teknik direktörüdür artık. 2005 yılında 17 Yaş Altı Türk Milli Takımı ile Avrupa Şampiyonu olan ve bu takımı dünya dördüncülüğüne taşıyan Avcı'nın göreve getirilmesi aslında yıllar sonra Piontek ve Terim ikilisi ile atılan temellerin tekrar yinelenmesi gibi duruyor ilk bakışta.

Doğru model ve doğru adamlarla önümüzdeki dönemde Milli Takımlar düzeyinde yine başarı kazanılması kaçınılmaz. İkinci adam da çok doğru bir karar veren TFF yönetimini şimdi en az bu karar kadar önemli bir başka konu bekliyor. Birinci adam kim olacak?

2 yorum:

  1. Abdullah Avcı ile iki sene önce röportaj yapmıştım. Kendisi asla ikinci adam olmayacağından bahsediyordu. Galatasaray'da ikinci adamlığı kabul etmemişti mesela. Bence de Abdullah Avcı çok doğru bir seçim. Ama onun Terim ekolünden olacağı konusunda şüphelerim var. Zira Terim'in hışmına uğradığına inanıyor. Pek haz ettiğini de sanmıyorum. Yol verselerdi Milli Takımlarda çok daha önce görev alabilirdi. İBB gibi bir takımı çalıştırmanın gözden uzak, stresten uzak olması nedeniyle tercihi olduğunu söylemişti. Taraftarı olmamasını da olumlu buluyordu. En büyük dezavantajı baskı karşısında ne yapacağını bilmememiz. Milli Takım için umarım hayırlı olur ama ikinci adam olarak biraz zor gibi. İlla bir ekole monte edeceksek Abdullah Avcı'yı Aykut Kocaman ekolünden demek daha doğru olur. Aklı başında, konuşmayı bilen, olumlu futbol oynatmaya çalışan. Tabii yukarıda saydığımız özellikleri nedense Beşiktaş'a karşı göremiyoruz. (Bknz: Yere yatmak)

    YanıtlaSil
  2. ok yanlış anlaşılma olmasın terim ekolünden bahsetmedim zaten. ama model piontek terim modeli...abdullah avcının bir yerlere gelebilmesi için de bu yoldan geçmesi gerekir gibime geliyor

    YanıtlaSil