5 Temmuz 2009 Pazar

Huracan'ı Dolu Değil Hakem Engelledi




2006-07 yılında bir alt kümede mücadele eden Huracan ile Velez Sarsfield'in şampiyonluk mücadelesi, Clasura'nın son maçına taşınınca arjantin'de heyecan zirveye çıktı.

Ancak maçın ilk dakikalarında Huracan'ın nizami golünü iptal eden hakem, 19.dakikada da kafam kadar doluların yağışı nedeniyle maçı durdurdu. 39 puanla rakibinin bir puan önünde olan Huracan için beraberlik yetiyordu ve sadece 71 dakika kala maç durdurulunca iki takım da soyunma odalarına gittiler. Biz İstanbul'un nemimden su gibi terlerken ekrandaki dolu yağışı tribünlerdeki seyircileri de fazlasıyla mağdur etti açıkçası.


Duraklama Velez'in işine yaramış olacak ki ilk on dokuz dakikada oyunu daha çok kontrol eden Huracan karşısında 26. dakikada bir penlatı kazandılar. Ancak Uruguaylı Hernan Lopez'in şutunu Monzon çok güzel çıkardı. Kornere giden topta bu sefer çizgiden çıkardı topu Huracan defansı. İlk yarı bitene kadar da Velez'in daha etkili olduğunu gördük. Huracan önde basarak rakibini bozmaya çalışırken Velez rakip yarı alanda önemli boşluklar yakaladı.



Arjantin'deki maçlar biraz kör döğüşü gibi oluyor, bazen bir topa dört beş kişinin girdiğini ya da aynı kanattan üç kişi ile atak geliştirildiğini görebiliyorsunuz. Top kayıpları da hep fazla. İkinci yarı bu görüntülerden farklı değildi. Küçüklüğümde Milli Takımımızın maçları vardı, televizyon ekranında, ekran dediğimde 55 ekran Vestel Ferguson, Selçuk Yula'nın top sürüşünü hatırlaım ve aynı karede 5-6 Türk futbolcusu daha. Yakın çekim yanlış anlaşılmasın. Biraz mübalağa ediyorum tabi müthiş ince hareketler de izliyorsunuz ama bir türlü tad alamıyorum Güney Amerika liglerinden.
O hesap geçen bir şampiyonluk maçını, 90 dakikanın genelini daha iyi oynayan ve son dokuz maçın sekizini alarak buralara gelen Huracan istediği sonucu alarak bitirmeye çok yaklaştı. Velez'in koca bir 45 dakika boyunca neredeyse hiçbir şey yapamadığını belirtelim. Dolu sonrası soğuyan oyunda ilk yarının kalan dakikalarında etkili gözüktüler ama kalan tüm bölümlerde Huracan fazlasıyla haketti maçı. Kaleciye faul yapılan bir pozisyonda resmen Huracan'dan çaldılar şampiyonluğu. 87. dakikada çıkan olaylardan sonra maç 115. dakikada bitti.
Bir nizami golünün verilmediği, Velez'in faullü golüne 83. dakikada göz yumulduğu maç da bu dakikadan sonra koptu. Bu arada Arjantin Ligi'nin bir Ahmet Çakar'ı ya da Erman Toroğlu'su var mı? Varsa bu hakemi darağacına götürürler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder